- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Nastupima tamburaša otvorene XV. Uskopaljske jeseni

FOTO: Nastupima tamburaša otvorene XV. Uskopaljske jeseni

Foto: Aid Gafić i Ilijaz Skeho

Večeras su u Centru za obrazovanje i kulturu otvorene XV. Uskopaljske jeseni koje organizuje HKD Napredak iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

Intoniranjem državne himne Bosne i Hercegovine, te himne hrvatskog naroda kao i himne HKD Napredak otpočeo je program otvaranja ovogodišnjih Uskopaljskih jeseni. U svom govoru prisutnima, predsjednik HKD Napredak, dr. Tvrtko Krajina je podsjetio na sve aktivnosti Napretka u toku ove godine. Prisutnim se obratila kratkim govorom i ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi SBK Greta Kuna.

Načelnik općine Sead Čaušević je izrazio dobrodošlicu svima u svoje ime i ime općinske uprave. On je istakao kako ovaj grad ima veliko srce i kako je dobrodošao svako ko je dobronamjeran. Naveo je kako je naša općina mala, no međutim u toku ove godine dogodile su se mnoge kulturne i sportske manifestacije, počevši od izbora sportiste SBK za prethodnu godinu, državno prvenstvo u karateu, festival ilahija i kasida, urban fest, državno prvenstvo u moto krosu te kao šlag na tortu uskopaljske jeseni. Na kraju govora načelnik Sead Čaušević je pozvao predsjednika OV Gornji Vakuf-Uskoplje Marinka Krajinu da proglasi otvorenima XV. Uskopaljske jeseni, što je on i učinio.

Prisutnim gostima u Centru za obrazovanje i kulturu večeras su se predstavili hor Marije Petković, te Tamburaški sastav HKD Napredak Gornji Vakuf-Uskoplje, Fojnički tamburaši, Tamburaški sastav župe Uzašašća gospodinova Novi Travnik, Tamburaški sastav Zlatne žice HKD Napredak Bugojno.

{joomplucat:334 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

{JFBCGraph image=http://www.gornjivakuf-x.com/media/k2/items/cache/2cf20e200ca2c770a044a65b100b0636_L.jpg}

Exit mobile version