- Reklame -
Naslovnica Vijesti Srednjobosanski kanton IN MEMORIAM: Samir Tahirović 1970-2011

IN MEMORIAM: Samir Tahirović 1970-2011

Samir Tahirović (Foto: Internet)

Dana, 29.10.2011. godine ovaj svijet je napustio Samir Tahirović, pjesnik iz Donjeg Vakufa. Samir je sa svega 41. godinom preselio na bolji svijet.

Samir Tahirović je bio poznatiji u svijetu, nego u našoj regiji, jer mi uvijek kasnije vidimo svoje blago. Pisao je pjesme i pripovjetke, a između ostalih djela, objavio je: „Kako se kalio narod“, „Bilo jednom“, „Promjene“, „Kuća na četiri noge“. Njegove pripovjetke našle su se u Antologiji savremene bošnjačke pripovjetke, u izdanju Kulturnog centra Bošnjaka u Makedoniji (Skopje, 2010.), a u Antologiji svjetske poezije ( Iran, 2011.) objavljene su četiri Samirove pjesme.

Bugojanski književnik i hroničar prof. Viktor Dundović svojevremeno je za Samira izjavio: „Samir promišlja suštastveno i duboko beskrajnom dušom, bistrim umom i širokim srcem o svome Vakufu, otimajući od smrti zaborava sve što je Bilo jednom. On to bilježi i ukrcava u čamce od papira upravljajući i sidreći ih u sigurnoj luci svoga pera i grada na plahom Vrbasu, darujući ih tako svim bivšim, sadašnjim, i svim budućim Donjovakufljanima.“

Dženaza namaz Samiru Tahiroviću će biti klanjana u nedjelju, 30.10.2011. godine u 14:00h ispred „Duzića“ džamije u Donjem Vakufu, a ukop će se obaviti na haremu „Bijeli“ u Donjem Vakufu.

Uredništvo GornjiVakuf-x.com web portala izražava iskreno saučešće porodici i prijateljima rahmetli Samira Tahirovića.

{JFBCGraph image=http://www.gornjivakuf-x.com/media/k2/items/cache/ad50363b9b3c0e7cd5049a5778e00aff_L.jpg}

Exit mobile version