- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje Uspjesi gornjovakufskih intelektualaca

Uspjesi gornjovakufskih intelektualaca

Gornji Vakuf (Foto: Arhiv/gornjivakuf-x.com)

Koliko jaku intelektualnu snagu je iznjedrio naš mali gradić Gornji Vakuf pokazuje članak objavljen 20. oktobra 2011 g. u dnevnim novinama Dnevni Avaz u kojem je sarajevski advokat Suvad Bakić, koji ima višegodišnje iskustvo u pravnom i poreznom savjetovanju, kao i zastupanju renomiranih stranih investitora u BiH (npr. u oblasti izgradnje hidroenergetskih objekata, vjetroelektrana, kupoprodaje električne energije između proizvođača električne energije iz BiH i inostranih kompanija, osnivanje i kupoprodaja firmi, privatizacije firmi, radnog prava, bankarskog i finansijskog prava, porezno savjetovanje, kupoprodaja objekata i nekretnina od velike vrijednosti, zastupanja na sudovima, itd), prvi otkrio i potvrdio neusklađenost ključne zakonske regulative u FBiH koja je potpuno blokirala pokretanje biznisa stranih investitora u FBiH (za detalje o ovom članku posjetite sljedeću web stranicu: http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/60165-zbog-greske-u-proceduri-za-pokretanje-kompanije-potpuno-blokirane-strane-investicije.html ).

Ponosni smo ovo istaći jer je Suvad Bakić porijeklom iz našeg grada, a inače pored svih poslovnih uspjeha u advokaturi, stekao je zvanje magistra pravnih nauka Univerziteta Bolonja i Univerziteta Sarajevo, ko-autor knjige “Real Estate Law and Financing in CEE/SEE”, autor i ko-autor mnogih stručnih članaka objavljenih u inostranim časopisima kao što su International Financial Law Review, Wirtschaftsblatt, In House Lawyer, itd.

Obzirom da u periodu recesije svaka strana investicija doprinosi ekonomskom jačanju jedne države, te da samim tim donosi i nova radna mjesta, advokat Suvad Bakić je u navedenom članku Dnevnog Avaza, odlučno i hrabro prozvao i pozvao nadležne institucije FBiH da u što kraćem roku otklone sporne prepreke. Ovaj članak je izvršio takav pritisak na zvanične institucije FBiH da su sporne prepreke uklonjene u rekordnom roku od 3 do 4 dana (više detalja možete pronaći na stranici 11 današnjeg broja Dnevnog Avaza).

Ovo je definitivan dokaz da je Gornji Vakuf iznjedrio i da će iznjedriti (npr. prema zvaničnim podacima samo ove godine je upisano cc 350 gornjovakufskih studenata na mnoge univerzitete širom BiH i inostranstvu) mnoge intelektualce od kojih će naše društvo imati koristi, te da će isti, koristeći svoje znanje, hrabro se suprotstaviti svim relevantnim institucionalnim, političkim i drugim subjektima koje stoje na putu pravednije, bolje i prosparitetnije, ne samo BiH, već i njenog (našeg) grada Gornjeg Vakufa.

Naprijed gornjovakufski intelektualci i nikad ne zaboravite svoj lijepi grad Gornji Vakuf!!!

Autori: Grupa gornjovakufskih studenata koji studiraju u Mostaru.

{JFBCGraph image=http://www.gornjivakuf-x.com/media/k2/items/cache/7b17ec9e1ac0efe68976696eb1e50b37_L.jpg}

Exit mobile version