- Reklame -
Naslovnica Vijesti Srednjobosanski kanton Izabrana izvršna vlast u SBK, Tahir Lendo izabran za premijera

Izabrana izvršna vlast u SBK, Tahir Lendo izabran za premijera

Tahir Lendo (Foto: Internet)

Na danas održanoj vanrednoj sjednici Skupštine Srednjobosanskog kantona formirana je nova Vlada SBK na čelu sa Tahirom Lendom iz SDA. Novu vladu će činiti predstavnici četiri političke stranke i to Stranka demokratske akcije, Socijal demokratska partija te dva HDZ-a.

Pored Lende, Stranka demokratske akcije je dobila i Ministarstvo privrede na čijem čelu će biti gornjovakufljanin Sedžad Milanović.

Socijal demokratska partija je dobila tri ministarstva: Ministrastvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva na čijem čelu će biti Senad Selimović, Ministarstvo prostornog uređenja čiji će ministar biti Nijaz Helez i Ministarstvo finansija gdje je ministar Zdravko Gavranović.

HDZ i HDZ 1990 su dobili četiri ministarstva – Ministarstvo unutrašnjih poslova gdje je novi ministar Jozo Lučić, Ministarstvo zdravstva i socijalne politike na čelu sa Nikolom Grubešićem, Ministarstvo pravosuđa i javne uprave čiji je ministar Zoran Luković te Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta gdje ministar Jozo Jurina i on dolazi takođe iz našeg grada.

{JFBCGraph image=http://www.gornjivakuf-x.com/media/k2/items/cache/0f18514092300971a1d9467fe5706101_L.jpg}

Exit mobile version