- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje Eva Pilić iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja u finalu Supertalenta Nove TV

Eva Pilić iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja u finalu Supertalenta Nove TV

Eva Pilić (Foto: Arhiv/GornjiVakuf-x.com)

Dvanaestogodišnja Eva Pilić iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja ponovo je očarala žiri i ušla u finale hrvatskog Supertalenta koji se prikazuje na Novoj TV.

Besprijekornom izvedbom pjesme “Mercy” velške pjevačice Duffy, Eva Pilić osigurala je finale Supertalenta i na najbolji mogući način predstavila našu zemlju i grad iz kojeg dolazi.

“Nisam se nadala ovome. Pozdravljam sve navijače, žiri i one koji su glasali za mene.”, kazala je Eva nakon proglašenja prvog finaliste.

“Pjevam otkad znam za sebe. Još sam mala i ne znam čime ću se baviti kad odrastem. Kad bih trenutno birala, onda bi se bavila pjevanjem”, kaže Eva koja ide u 6. razred uskopaljske osnovne škole i treći razred muzičke škole gdje svira klavir.

Eva je članica crkvenog hora i mažoretkinja. Odlična je učenica i veoma talentirana matematičarka. Svaki put kad njihova kćerka nešto otpjeva, mama Kristina i otac Ivica ostanu bez riječi, baš kao što je to bio i slučaj sa žirijem Supertalenta.

“Pjevanje me opušta. Ja dok pjevam ja uživam u tome. Za polufinale sam se pripremala svaki dan i nadam se da neću nikoga razočarati.”, rekla je Eva prije večerašnjeg polufinala Supertalenta.

Među mnogobrojne nagrade koje je do sada osvojila svojim anđeoskim glasom, Eva je večerašnjim ulaskom u finale na dobrom putu da osvoji i 200 hiljada kuna koliko će dobiti pobjednik ovog takmičenja.

“Tako se to i radi. Prave velike dive izgledaju i ponašaju se kao ti. Vrlo samouvjerena, svjesna sebe, mlada a tako ozbiljna u pristupu muzici”, kazala je Nina Badrić nakon što je Eva otpjevala pjesmu.

Dubravko Merlić, koji vrlo rijetko u ovom takmičenju hvali kandidate i daje im prolaz, večeras je ostao bez riječi.

“Ovo je bila savršena tačka. Čestitam.“, kazao je Merlić.

Enis Bešlagić također je pohvalio nastup mlade Eve Pilić. “Bilo je fenomenalno. Ti zaista plijeniš i bila bi ogromna šteta da te ne gledamo u finalu.”, kazao je Enis.

Eva je do sada pobijedila na pet muzičkih festivala. Nadamo se kako će pobijediti i u finalu Supertalenta te na taj način ostvariti svoje snove. Sretno Eva!

{JFBCGraph image=http://www.gornjivakuf-x.com/media/k2/items/cache/dbf38d4f97abb8ef843a32ffd8c16913_L.jpg}

Exit mobile version