- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje Potpiši peticiju za izgradnja sportske dvorane u Gornjem Vakufu-Uskoplju!

Potpiši peticiju za izgradnja sportske dvorane u Gornjem Vakufu-Uskoplju!

Foto: Arhiv/gornjivakuf-x.com

Mladi ljudi Gornjeg Vakufa- Uskoplja više ne mogu skrštenih ruku da sjede i čekaju da se riješi najveći problem njihovog grada, sportska dvorana. Naime, oni su na inicijativu Adnana Crnice pokrenuli online anketu koju imaju namjeru predati Vladi FBiH, odnosno Premijeru Nerminu Nikšiću. Od federalne Vlade traže da pomogne izgradnju prijeko potrebne sportske dvorane u Gornjem Vakufu-Uskoplju.

Dobra vijest je da je u nacrtu budžeta Općine za 2012.godinu, predviđen iznos od 300.000,00 KM za sportsku dvoranu, te ako stigne adekvatna pomoć sa viših nivoa vlasti, ovaj historijski projekt za Gornji Vakuf-Uskoplje u narednim godinama bi mogao biti priveden kraju.

Gornji Vakuf-Uskoplje je jedan od rijetkih gradova u Bosni i Hercegovini koji ima brojna sportska društva, a nema svoju dvoranu.

Prema podacima Rukometnog Saveza Bosne i Hercegovine, Gornji Vakuf-Uskoplje je grad sa najviše registrovanih rukometaša u državi.

Milioni budžetskih sredstava se troše na izgradnje bogomolja, na finansiranje kojekakvih kulturno-zabavnih manifestacija, dok mladi sportisti u jednom od najteže stradalih gradova u Bosni i Hercegovini i dalje treniraju u napuštenim fabrikama, na betonskoj podlozi i igraju svoje utakmice u drugim gradovima.

Pomozite i Vi svojim potpisom našu borbu za našu dvoranu!

KLIKNI OVDJE DA POTPIŠEŠ PETICIJU!

{JFBCGraph image=http://gornjivakuf-x.com/media/k2/items/cache/717c6fb0dff4b7bf3cb4cc45603e902e_L.jpg}

Exit mobile version