- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO/VIDEO: Alem Kičin, fenomen kojeg morate upoznati

FOTO/VIDEO: Alem Kičin, fenomen kojeg morate upoznati

Foto: Jana Jovičić

Sehara talenata i fenomena Gornjeg Vakufa, nema svog dna. To je nepresušni izvor, iz kojeg dobre priče neumorno crpi vrijedna ekipa web portala GornjiVakuf-x.com.

Ovog puta smo u Sarajevu upoznali Alema Kičina, momka koji je rođen u gornjovakufskom naselju Voljevac, kojeg je već u šestom razredu osnovne škole napustio i otisnuo se u Sarajevo u potrazi za boljom budućnosti.

Alem ima neobičnu sposobnost da svaku rečenicu koju čuje izgovori unazad i pri tome u par sekundi izračuna koliko slova ta rečenica ima.

U razgovoru za GornjiVakuf-x.com on govori o svom životu, o tome kada je prvi put otkrio da raspolaže ovim darom, te koje su to prve riječi koje je izgovorio unazad.

„Prije nego sam krenuo u školu, naučio sam pisat i računat. Bio sam nekako drugačiji od ostale djece, dok su se ostali igrali igračkama ja sam to činio riječima. Sjedio sam satima i izgovarao po jednu riječ. Prvo što sam izgovorio unazad bila je riječ mama, a zatim imena članova moje porodice. Kasnije se znalo desit da po cijelu noć ne zaspem dok ne naučim da izgovorim neku komplikovanu riječ.“ – govori Alem Kičin.

S obzirom da je član šehidske porodice, koja ima četvero djece, njegova majka je odlučila da njega, kao odličnog učenika pošalje u Sarajevo na školovanje. U tom periodu je živio u domu za djecu šehida, Gazzaz.

Danas Alem pohađa srednju školu u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, a govor unazad je postao njegova svakodnevnica. Već je odbio ponude vodećih bosanskohercegovačkih televizija da se pojavi kao gost i predoči svoj neobičan dar. Ipak, bez puno razmišljanja Alem Kičin je prihvatio da za web portal GornjiVakuf-x.com, u jednom sarajevskom tržnom centru, izgovara unazad rečenice koje su mu zadali slučajni prolaznici. Jedan od tih prolaznika bio je i Eldin Adilović, fudbaler FK Željezničar i prvi strijelac Premijer lige BiH.

{joomplucat:362 limit=8|columns=4}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

{JFBCGraph image=http://www.gornjivakuf-x.com/media/k2/items/cache/6d7013048d0c128a879704427738873c_S.jpg}

Exit mobile version