- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Planinarski pohod ‘Memorijal Goran Ćišić 2011’

FOTO: Planinarski pohod ‘Memorijal Goran Ćišić 2011’

Foto: Rusmir Crnica

Tradicionalno, kao i prethodnih godina, godišnjica pogibije Gorana Ćišića, heroja Bosne, obilježena je planinarskim pohodom u organizaciji PD „GORAN“. Pohod je startao sa Ravnog Rostova, odakle je put mjesta pogibije krenulo 115 ljubitelja prirode ali i djela heroja Gorana Čišića. Planinarski pohod je trajao oko četiri sata pješačenja u kojem se prešlo oko dvanaest kilometara.

Na mjestu gdje je rahmetli Goran poginuo, planinare je dočekao predsjednik PD „GORAN“ Ekrem Polić kome je vođa puta Jareb Rahman predao raport. On je u svom raportu istakao da su svi planinari, njih 115 uspješno prešli put i došli na ciljno mjesto. Nakon raporta uslijedilo je polaganje cvijeća udruženja boraca i porodice rahmetli Gorana. O Goranu su govorili predsjednik PD Goran kao i Goranov ratni saborac Topić Enes.

I ove kao i svake prethodne godine nastupilo je proglašenje najmlađeg i najstarijeg učesnika pohoda. Najmlađi učesnik marša kao i prethodne godine bila je Jasmina Ćišić, a najstariji je Ibrahim Rustempašić. Nagrade je obezbijedio kao i prethodnih godina Gazić Šefko.

Na kraju su uručene zahvalnice udruženjima za učešće na pohodu.

{joomplucat:370 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

{JFBCGraph image=http://www.gornjivakuf-x.com/media/k2/items/cache/55f1af74ed6d51549d7d4b31853fd65a_S.jpg}

Exit mobile version