- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje U trećem kvartalu 2011. godine Gornji Vakuf dobio Gradsku biblioteku

U trećem kvartalu 2011. godine Gornji Vakuf dobio Gradsku biblioteku

Otvaranje Gradske biblioteke - 27.9.2011.

Treći kvartal 2011. godine pamtit ćemo po tradicionalnim malonogometnim turnirima u julu, te akciji prikupljanja knjiga za Omladinski centar, posjeti reisa Cerića i počasnog konzula BiH u Turskoj Baysaka, a posebno po otvaranju Gradske biblioteke u prostorijama Centra za obrazovanje i kulturu.

Juli u znaku malonogometnih turnira

Juli u Gornjem Vakufu već tradicionalno obiluje malonogometnim turnirima i programima obilježavanja Deblokade grada. Pobjednik malonogometnog turnira Privor 2011 je ekipa Laste, a turnira Kup 317 je ekipa Vojne policije. Skokovi u Vrbas su pripali Čakarević Edinu i Hadžiabulić Hasanu. Haris Pedić će jul pamtit po transferu u RK Leotar.

U naselju Bistrica su realizovani infrastrukturni radovi ukupne vrijednosti 65.000 KM, a u ovom mjesecu su privedeni kraju i radovi na asfaltiranju ulice, trotoara i parkinga u naselju Odvode.

Hiljadu knjiga za Uskoplje, tisuću knjiga za Gornji Vakuf u augustu 2011.godine

U mjesecu augustu muslimani širom svijeta, pa tako i u Gornjem Vakufu su obilježili Ramazan. U sklopu svojih ramazanskih aktivnosti naš grad je posjetio poglavar Islamske zajednice reis Mustafa Cerić.

Redove NK Sloga napustio je Phil Jackson, prva zvijezda ovog tima.

Pokrenuta je akcija „Hiljadu knjiga za Uskoplje, tisuću knjiga za Gornji Vakuf“, kojom su prikupljane knjige za biblioteku Omladinskog centra.

Izvedbom predstave „Sedam Vlašića“ otvoren je park kod srednje škole u našem gradu.

Džamije na području Medžlisa IZ Gornji Vakuf su bile pretijesne da prime sve vjernike na Bajram namaz na kraju mjeseca augusta.

Nakon 19. godina dobili smo Gradsku biblioteku

Sa početka septembra izdvajamo tradicionalno obilježavanje događaja iz prošlog rata, te bajramske aktivnosti u našem gradu. Zabilježili smo i tešku saobraćajnu nesreću Vrbaskoj ulici u kojoj je potpuno uništena „vektra“, a ta vijest je bila jedna od najčitanijih na našem portalu.

Polovinom mjeseca Reiner Linden je darovao sportsku opremu školama u Gornjem Vakufu, ukupne vrijednosti 8.000,00 KM.

Volonteri i aktivisti Omladinskog centra, zajedno sa prijateljima iz drugih NGO su organizovali mirovnu šetnju s ciljem povezivanja, podijeljenog grada.

Počasni konzul BiH u Turskoj Kemal Baysak zajedno sa grupom „Mlada generacija u posjeti otadžbini“ posjetio je Gornji Vakuf.

Kraj septembra 2011. godine bio je rezervisan za kulturna događanja. Nakon 19. godina otvorena je Gradska biblioteka, a u našem gradu je gostovala Art radionica teatra Fedra, te tri KUD-a u sklopu prvog Festivala folklora u Gornjem Vakufu.

{JFBCGraph image=http://www.gornjivakuf-x.com/media/k2/items/cache/99b262cbe486d2d63784c37b0d4354d9_S.jpg}

Exit mobile version