- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje STOP, crveno na semaforu!

STOP, crveno na semaforu!

Foto: Aid Gafić i Ilijaz Skeho

Danas je historijski dan za građane Gornjeg Vakufa. Po prvi put u svojoj višestoljetnoj historiji, ova mala bosanska kasaba dobila je semafore, jedno od obilježja urbanih sredina.

Projekt je to Federalne direkcije cesta, koji je realizovan zahvaljujući agilnošću općinskog načelnika i općinskih službi.

Naime, općina Gornji Vakuf je uradila pripremne radove za postavljanje semafora u vrijednosti većoj od 5000 KM.

Semafori u Gornjem Vakufu su postavljeni na glavnoj raskrsnici u gradu, gdje se križaju ulica Vrbaska koja pokriva dio magistralnog puta M16.2, Bistrička cesta koja pokriva dio regionalnog puta R-439 i ulica Branka Mikulića koja vodi prema centru grada.

Nakon što je danas obavljen tehnički prijem semafora, oni su pušteni u funkciju. Iz federalnih cesta su nam rekli da su zadovoljni urađenim poslom od strane sarajevske firme STEP, te da se nadaju da će semafori regulisati saobraćaj na ovoj vrlo frekventnoj raskrsnici.

Također, na ovoj raskrsnici su postavljene četiri kamere koje snimaju 24h događanja na ovoj raskrsnici. Pored ove četiri kamere na glavnoj raskrsnici, u gradu su postavljene još dvije kamere kod fontane koje 24h snimaju dešavanja u centru grada.

Exit mobile version