- Reklame -
Naslovnica Gornji Vakuf-Uskoplje Sport INTERVJU: Enes Husak, golman RK Dobrinjac

INTERVJU: Enes Husak, golman RK Dobrinjac

Enes Husak (Foto: Arhiv/GornjiVakuf-x.com)

Enes Husak je još jedan iz plejade darovitih rukometaša iz Gornjeg Vakufa, koji uspješno predstavlja naš grad u rukometnim takmičenjima u Bosni i Hercegovini. Ovaj dvadesetogodišnji gornjovakufljanin nastupa za RK „Dobrinjac“ i igra na poziciji golmana. Inače RK „Dobrinjac“ nastupa u Prvoj ligi FBiH- Jug, gdje se takmiči i RK „Sloga“ Gornji Vakuf.

Sa mladim golmanom smo pričali o trenutnoj situaciji u RK „Dobrinjac“, o „Slogi“ i planovima za budućnost.

Razgovor vodio: Aid Gafić

Od kad se baviš rukometom?

Rukometom se bavim već petu godinu i mogu slobodno reći da jako uživam u njemu.

Otkud baš da se baviš rukometom?

Pa rukomet kao sport mi se svidio iz razloga što je jako dinamičan. Jednostavno, iz ličnog iskustva, mogu slobodno reći da je to nešto više od običnog sporta. Kao mali uvijek sam volio gledati rukometne utakmice, pa sam odlučio da se iskušam i to je nešto što me ispunjava kao osobu i sportistu.

Kako opisuješ svoj period igranja u RK Sloga?

U RK “Slogi” sam počeo svoje prve rukometne korake. To je sigurno klub koji mi je dao mnogo toga pozitivnog i postavio me trenutno gdje jesam, te se ovom prilikom zahvaljujem svim svojim trenerima i igračima sa kojima sam proveo divne četiri godine. U sjećanju će mi sigurno ostati završnica juniorskog prvenstva na kojem smo osvojili 3. mjesto, što je odlično, uz kakve uslove smo radili, jer svako ko poznaje ovaj grad, zna da mu nešto nedostaje, a to je sportska dvorana. Što se tiče nastupa za seniorski klub, mogu reći da sam zadovoljan, jer smo imali dosta dobrih rezultata, za razliku od danas.

Kako doživljavaš velike rezultatske neuspjehe RK Sloga u ovoj sezoni?

Pa mogu slobodno reći da mi je teško kada vidim bivšu ekipu da se nalazi na dnu, a znam da mogu mnogo više od toga. Problem predstavlja smjena generacija, te odlazak nekolicine igrača u druge klubove. Doduše sezona je tek na pola završena i uvjeren sam da će ovaj tim pokazati više u drugom dijelu.

Koji je tvoj trenutni status u RK Dobrinjac?

U RK”Dobrinjcu” sam jako sretan. Primljen sam na jako lijep način, te se ne mogu požaliti na bilo šta izuzev očekivanja sa rezultatima, jer poskliznuli smo kako u klubu zovemo “dobijene” utakmice, što nas košta mjesta na kojem se nalazimo, ali nadamo se da ćemo u drugom dijelu uz neka pojačanja dostići u gornji dio tabele gdje nam je mjesto.

Koje su tvoje lične ambicije, ali i ekipe u kojoj nastupaš?

Moje lične ambicije su da napredujem što više mogu uz izvrsnog trenera i ekipu kakvu trenutno imam, a dalje vidjet ćemo šta će se desiti. Što se tiče ambicija kluba, trenutno razmišljamo da popravimo mjesto na kojem se nalazimo te da se priključimo gornjem dijelu što smo očekivali na početku sezone. A za koju godinu dok steknemo srž ekipe i iskustvo, očekujemo borbu za sami vrh, te ulazak u Premier ligu.

Ko je tvoj rukometni idol?

Moj rukometni idol je golman naše reprezentacije Enid Tahirović.

Kakvi su ti planovi za budućnost?

Da budem iskren više sam usredoćen na sadašnje vrijeme, da vidim kako ću se razvijati i koliko mogu napredovati u rukometu. Trenutno sam u klubu koji se razvija i koji ima visoke ambicije za budućnost, te se nadam da ću ostati dio te ekipe u kojoj se osjećam fenomenalno, a samo vrijeme će pokazati šta će se desiti.

Imaš li namjeru jednog dana vratiti se u matični klub, u Gornji Vakuf?

Sve je moguće.

Hvala za razgovor za web portal GornjiVakuf-x.com i mnogo sreće u nastavku karijere.

{JFBCGraph image=http://www.gornjivakuf-x.com/media/k2/items/cache/ae252c0654e8edaca099dba64773f3f2_S.jpg}

Exit mobile version