- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje Otvorena nova zgrada PS Gornji Vakuf-Uskoplje

Otvorena nova zgrada PS Gornji Vakuf-Uskoplje

Foto: Aid Gafić

U prisustvu vodećih ljudi Kantona i općine Gornji Vakuf-Uskoplje, te ostalih uzvanica, danas je otvorena nova zgrada Policijske stanice Gornji Vakuf-Uskoplje. Simboličnim presijecanjem trake novu zgradu su otvorili premijer Kantona Tahir Lendo i Ministar unutrašnjih poslova u Vladi SBK, Jozo Lučić.

Ministar unutrašnjih poslova SBK, Jozo Lučić se zahvalio prisutnim gostima, te istakao značaj izgradnje zgrade Policijske stanice Gornji Vakuf-Uskoplje za pružanje boljih usluga građanima ovog grada. Pored funkcionalsnoti, prema riječima ministra Lučića, ovaj objekt donosi i velike uštede za budžet Srednjobosanskog kantona. Naime, CIPS lokacija u Gornjem Vakufu-Uskoplju do sada je bila smještena u prostorijama Pošte, za šta je Vlada iz budžeta na ime najamnine godišnje plaćala 50.000,00 KM.

U svom kratkom obraćanju, premijer Kantona, Tahir Lendo je ponovio opredijeljenost Vlade za ulaganje u infrastrukturu, usprkos represivnim mjerama štednje. Prema riječima Premijera, nova Vlada će nastaviti tamo gdje je stala prethodna, te se svojim prethodnicima zahvalio i čestitao na urađenom poslu na novoj zgradi Policijske stanice Gornji Vakuf-Uskoplje.

Građanima Gornjeg Vakufa-Uskoplja ovom zgradom je ponuđen mnogo bolji servis policijskih i administrativnih usluga. Prebacivanjem CIPS-a u ovaj objekt, građani sada na jednom mjestu mogu dobiti usluge koje su im neophodne od Odsjeka za administraciju.

Nova zgrada je opremljena najsavremenijom informatičkom opremom, a postavljen je i video nadzor na dvije najprometnije raskrsnice, tako da policijski službenici 24 sata na dan kontrolišu događanja na tim lokacijama.

Exit mobile version