- Reklame -
Naslovnica Gornji Vakuf-Uskoplje Sport Berzad Demirović, reprezentativac Katra iz Gornjeg Vakufa

Berzad Demirović, reprezentativac Katra iz Gornjeg Vakufa

Demirović u dresu Katra na turniru u Portugalu, stoji peti sa desna

Šesnaestogodišnji Berzad Demirović, izdanak čuvene rukometne škole Sloge iz Gornjeg Vakufa, prije dva mjeseca postao je kadetski reprezentativac Katra. Nakon odličnih izvedbi u dresu ekipe Quatar Army, Demirović je pozvan da stane na gol nacionalnog tima Katra.

Prije samo pet mjeseci Berzad Demirović je igrao rukomet na neuslovnoj plohi „kugličnih ležajeva“ u rodnom Gornjem Vakufu, a danas se nalazi na devetom Mediteranskom prvenstvu u Portugalu  u dresu kadetske reprezentacije Katra. Sa nepunih četrnaest godina debitovao je na golu prvog tima RK Sloga iz Gornjeg Vakufa i ušao u historiju ovog kluba, poznatog kao veliki rasadnik rukometaša. Tako danas u prvom timu sarajevske Bosne nastupaju dvojica rukometaša iz Sloge, Tarik Kasumović i Ajdin Demirović.

Pod dirigentskom palicom jednog od najvećih golmana Bosne i Hercegovine, legendarnog Abaza Arslanagića, Demirović brusi svoj talent u bordo dresu Katra i sanja da jednog dana zaigra za najbolju rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.  „Volio bi da jednog dana zaigram za A reprezentaciju svoje zemlje“ – govori talentovani golman za GornjiVakuf-x.com.

U dosadašnjem toku Mediteranskog prvenstva, čiji organizator je Mediteranska rukometna konfederacija i Rukometni savez Portugal, Katar je zabilježio dva poraza, jedan remi i jednu pobjedu.

Razgovor sa novinarom web portala GornjiVakuf-x.com, Berzad Demirović je iskoristio da pošalje poruku mladim momcima u Gornjem Vakufu, koji treniraju rukomet i sanjaju bolje sutra:  „Želim im mnogo sreće u radu i mnogo uspjeha, nadam se da će još neko dobiti priliku kao što sam ja dobio, a to se može samo upornim radom“.

Exit mobile version