- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Gornjovakufljanke svoj Dan proslavile sa Amelom Čurićem

FOTO: Gornjovakufljanke svoj Dan proslavile sa Amelom Čurićem

Foto: Aid Gafić

Poklon osoblja disco cluba „HS“ za 8.mart – Međunarodni dan žena, gračaničkog pjevača Amela Čurića, Gornjovakufljanke su maksimalno iskoristile, uživajući u njegovim interpretacijama i odličnoj zabavi.

Kada je oko 21:00 h na binu disco cluba „HS“ Gornji Vakuf izašao Amel Čurić, nastupila je nezapamćena euforija i oduševljenje. Bio je to znak za Amela da se od njega ove večeri očekuje samo najbolje. Nije zakazao, naprotiv, bio je u svom elementu, bio je fantastičan.

Amel Čurić muzikom se počeo baviti 1988. Pošto je pokazivao intresovanje za sevdalinku i harmoniku, roditelji su ga upisali u osnovnu muzičku školu. Pobjedom u superfinalu prvog bosanskohercegovačkog reality showa OBN Music Talentsa održanog 14. decembra 2003. u sarajevskoj “Zetri”, započinje karijeru pop-rock muzičara. Svoj prvi studijski album “Urnebes” izdaje 2006. godine u produkciji diskografske kuće “Hayat Production”. Na albumu se nalazi i pjesma Nermina Puškara “Moja djevojka” koja je bila nominovana za bh. muzičku nagradu “Davorin 2005” za pjesmu godine.

{joomplucat:412 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

(PLAĆENI ČLANAK)

Exit mobile version