- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Obilježen Dan Osnovne škole ‘Gornji Vakuf’

FOTO: Obilježen Dan Osnovne škole ‘Gornji Vakuf’

Foto: Aid Gafić

Prigodnim programom u izvedbi učenika danas je obilježen Dan Osnovne škole „Gornji Vakuf“, koja ove godine obilježava 123. godine svog postojanja. Prošla godina je bila vrlo uspješna za nastavnike i učenike jer su postignuti zavidni rezultati na takmičenjima iz Matematike, Vjeronauke, Engleskog jezika, a posebno iz Fizike, gdje je Edib Čajdin osvojio prvo mjesto na Kantonalnom takmičenju u konkurenciji sedmih razreda.

Program u povodu Dana škole održan je u Centru za obrazovanje i kulturu, gdje su se prisutnim građanima predstavili članovi folklorne, dramske i horske sekcije.

Ovogodišnja generacija „malih maturanata“ Osnovne škole „Gornji Vakuf“ ima šesnaest trajno odličnih učenika:

VIII1 razrednica Azra Mahmutović: Samra Topčić, Emina Demirović, Emira Gazić, Amina Gudić, Azra Manjgić, Rabija Kurbegović i Amina Tumbak.

VIII2 razrednik Alija Filan: Erna Grižić, Selma Hozić, Dželila Zukić i Amna Hadžić

VIII3 razrednica Đenana Mahmutović: Amina Redžibašić, Melisa Demirović, Amra Prijić, Fahrizada Zekotić i Emira Adžemović.

Direktor škole Dževad Isaković dodijelio je posebna priznanja učenicima generacije za školsku 2011/2012 godinu: Samra Topčić, Melisa Demirović, Amina Redžibašić, Amra Prijić, Fahrizada Zekotić i Emira Adžemović.

{joomplucat:429 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Exit mobile version