- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Osnivačka skupština Asocijacije žena ‘Nur’ Gornji Vakuf

FOTO: Osnivačka skupština Asocijacije žena ‘Nur’ Gornji Vakuf

Foto: mizgornjivakuf.ba

Nakon što je krajem prošle godine formiran Omladinski krug „Mehmed beg Stočanin“ pri Medžlisu IZ Gornji Vakuf, ovih dana je formirana i Asocijacija žena „Nur“ pri istom Medžlisu.

Ovo udruženje ima namjeru da afirmira ženu muslimanku u svim segmentima, posebno vjerskom i edukativnom. Na Skupštini koja je održana u sali Centra za obrazovanje i kulturu odazvao se veliki broj delegata, a sve one su željele dati svoj doprinos u formiranju ovog udruženja.

Za predsjednicu ovog udruženja imenovana je Ulfeta Šečunović, zaposlenica pri Medžlisu IZ Gornji Vakuf, dok su u Izvršni odbor izabrane sljedeće: Emina Gurić, Dženana Dželmo-Imamović, Pakiza Demirović, Samira Bakić, Amela Glamočak, Nevzeta Milanović, Esma Šošić, Džejlana Cokoja, Ismihana Filan i Semka Hadžiahmetović.

Skupu se obratio predsjednik Medžlisa IZ Gornji Vakuf Omer Ljubunčić i gl. imam Enes ef. Omerović te su dali punu podršku Asocijaciji i iznijeli svoju radost što je po prvi put formirano ovakvo Udruženje pri Medžlisu IZ Gornji Vakuf.

{joomplucat:437 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Exit mobile version