- Reklame -
Naslovnica Gornji Vakuf-Uskoplje Sport KK Sloga osvajač turnira ‘Bugojno open – Dani Ajvatovice 2012’

KK Sloga osvajač turnira ‘Bugojno open – Dani Ajvatovice 2012’

Foto: KK Sloga

Na turniru „Bugojno open – Dani Ajvatovice 2012“, održanom proteklog vikenda u Bugojnu, karatisti Sloge iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja su osvojili 22 medalje, te ponijeli epitet najuspješnije ekipe turnira.

Karatisti Sloge su osvojili šest zlatnih i srebrenih medalja, te deset bronzanih. Bolji od ostalih takmičara bio je Salih Agić koji se okitio sa po jednom zlatnom i srebrenom medaljom.

Zlatne medalje za gornjovakufski klub su osvojili Muhamed Šumar, Stjepan Jerković,Salih Agić, Katarina Šako, Minela Bušatlić i Ahmed Brica. Srebrene medalje su osvojili: Salih Agić, Antoni Jerković, Amila Bušatlić, Edna Zekotić, Mustafa Husak i Benjamin Redžić. Bronzanim medaljama su se okitili Filip Jurina, Umejr Ljubunčić, Ismihana Dželilhodžić, Damjan Jerković (dvije medalje), Antoni Jerković, Mario Bandić, Mualema Bušatlić, Davor Rajić i Idrizović Adin.

Na turniru su učestvovala ukupno 33 karate klubova iz cijele Bosne i Hercegovine, a KK Sloga je uz KK Empi iz Prozora bio najuspješniji klub sa 29 bodova, odnosno, četiri zlata, šest srebra i pet bronzi u ekipnoj konkurenciji.

Takmičare KK Sloga i na ovom turniru su predvodili treneri Nijaz Brica i Ferid Beganović.

Exit mobile version