- Reklame -
Naslovnica Vijesti Bosna i Hercegovina Premijera filma Rijada Gvozdena ‘Poisession’ na Sarajevo Film Festivalu

Premijera filma Rijada Gvozdena ‘Poisession’ na Sarajevo Film Festivalu

Nađa Josimović, glvna glumica u filmu

Rijad Gvozden iz Gornjeg Vakufa nastavlja sa umjetničkim stvaralaštvom. Ovaj uspješni mladi bosanskohercegovački glumac sve češće se upušta u rediteljske vode. Ovog puta je snimio kratkometražni igrani film „Poisession“, koji će svoju premijeru imati na predstojećem Sarajevo Film Festivalu, u sekciji BH Film.

U razgovoru za web portal GornjiVakuf-x.com Rijad otkriva poruku filma „Poisession“: „Poruka koju želim poslati ovim filmom jeste ta da nije dobro biti sebičan, posesivan, ljubomoran, jer nas te stvari nikada ne mogu dovesti do nečega što je dobro, naprotiv, one nam život mogu učinit puno gorim i težim.“

Glavnu ulogu u filmu igraju Bakir Silajdžić, Nađa Josimović i Dina Mušanović, dok scenarij i režiju potpisuje Rijad Gvozden. Film je ljubavna priča između Selme i Senada, koji u pokušaju da Selmu, svoju djevojku, zadrži samo za sebe pravi kobnu grešku i gubi svoju najveću ljubav.

Nakon sarajevske premijere, film nastavlja svoj festivalski život, ali ovog puta u takmičarskoj konkurenciji i to na festivalu „Srebrena traka“ u Srebrenici i na „Dukafest“ u Banja Luci.

Ono što je interesantno za Rijada je da sredinom jula u Tuzli režira treći za redom kratki film pod radnim nazivom „Lutke“ za koji je scenario napisala Lejla Muratčauš, inače studentica dramaturgije na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Pored velike tuzlanske glumice Remire Osmanović u filmu će se pojaviti i mlada tuzlanska glumica Vesna Kurtović te producent i glumac Emir Sulejmanović koji će ujedno i vršiti ulogu producenta u ovom filmu. Dio ekipe činit će i dvije studentice produkcije sa tuzlanske akedemije, a radi se Amri Osmandziković i Jasni Ahmetović.

Exit mobile version