- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Promovisana knjiga ‘Sile prilika’ Ibrahima Milanovića Brajkana

FOTO: Promovisana knjiga ‘Sile prilika’ Ibrahima Milanovića Brajkana

Foto: Aid Gafić

Druga autorska knjiga Ibrahima Milanovića Brajkana, pisca iz Gornjeg Vakufa sa adresom prebivališta u Finskoj, promovisana je u njegovom rodnom gradu. Promociji knjige koja nosi naslov „Sile prilika“ prisustvovao je veliki broj Gornjovakufljana.

Moderator na promociji  bio je Nedžad Milanović, još jedan pisac iz Gornjeg Vakufa koji ne živi u rodnom gradu. On je izrazio svoje zadovoljstvo interesovanjem za promociju „ove knjige proze“.

Emina Ribić i Enisa Mršić su čitale odlomke iz knjige „Sile prilika“, koja govori o ratu u Bosni i Hercegovini. Knjiga paralelno prati dvije priče, Ibrinu i Zevkijinu, koje je život razdvojio, ali iako bolna, na kraju ipak sretna sudbina ih je ponovo spojila.

Recenzenti ove knjige su Samira Bakić i Senada Milanović. Bakić ovu knjigu smatra „lahkim štivom“ i toplo ga preporučuje za čitanje. „Ova knjiga je priča o ratu, sa jakom antiratnom porukom“, dodala je Samira Bakić. Senada Milanović, Ibrahima Milanovića naziva borcem, kako u ratu, tako i u miru. Ibrahim Milanović Brajkan je ostao bez vida tokom prošlog rata, a o toj svojoj tužnoj priči napisao je knjigu „Vezane ruke“.

Lektor knjige „Sile prilika“ Amela Tihak izrazila je svoju zadivljenost Brajkanovom upornošću. S obzirom da živi u Finskoj, on studira i svakodnevno koristi Finski jezik, ali ipak stvara djela na Bosanskom jeziku, što je poseban izazov. On se s tim izazovom uspješno nosi, te je očigledan njegov napredak od prošle knjige.

Na kraju promocije, autor knjige Ibrahim Milanović Brajkan zahvalio se svojim sugrađanima što su došli u velikom broju i dali mu podršku u njegovom radu.

{joomplucat:466 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Exit mobile version