- Reklame -
Naslovnica Gornji Vakuf-Uskoplje Sport Berzad Demirović u dresu Katra na Azijskom rukometnom prvenstvu za mlade

Berzad Demirović u dresu Katra na Azijskom rukometnom prvenstvu za mlade

Demirović u dresu Katra, stoji peti sa desna

Nakon kraćeg odmora u rodnom Gornjem Vakufu, Berzad Demirović se vratio u Katar gdje već godinu dana uspješno brani za klub „Qatar army“. Nakon povratka na Arapski poluotok, Demirovića je dočekalo ugodno iznenađenje. Naime, ponovo je dobio poziv u kadetsku reprezentaciju Katra, ovog puta za nastup na Azijskom prvenstvu za mlade, koje će se održati u Bahreinu početkom septembra.

Pripreme kadetske reprezentacije Katra u punom su jeku, a početkom mjeseca dio priprema igrači su obavili u našoj zemlji, odnosno u Bihaću. To je za Demirovića i njegovih pet sunarodnjaka u dresu Katra bila posebna radost. Inspirisan rodnom zemljom, Berzad Demirović je bio najbolji pojedinac prijateljske utakmice sa vršnjacima Bosne i Hercegovine, koju je Katar zahvaljujući baš njegovim odbranama riješio u svoju korist.

Pripreme u gradu na Uni koštale su Demirovića povrede desne ruke. Ipak oporavak ovog rukometnog dragulja, kog u kadetskoj reprezentaciji Katra brusi najbolji golman u historiji naše zemlje, Abaz Arslanagić, ide brže od očekivanog. U narednih deset dana on bi se trebao pridružit svojim kolegama i uključit se u trenažni proces.  „Sa nestrpljenjem očekujem povratak na parket, već sam počeo pomalo trčati, a na terapijama sam svakodnevno. Nakon Bihaća, vratili smo se u Katar i nastavili raditi punom parom. Imamo odlične uslove za treniranje“, govori Berzad Demirović za GornjiVakuf-x.com.

Kadetska reprezentacija Katra u Bahreinu brani zlatnu medalju iz 2010.godine, osvojenu na prvenstvu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Exit mobile version