- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Nastavak regulacije korita rijeke Vrbas

FOTO: Nastavak regulacije korita rijeke Vrbas

Foto: Ilijaz Skeho

Prethodnih godina Gornji Vakuf je imao problema sa poplavama koje je uzrokovalo izlijevanje Vrbasa iz svog korita, te je stoga prije dvije godine otpočelo uređenje korita rijeke Vrbasa. Naime, prethodne dvije godine u regulaciju korita rijeke Vrbas uloženo je u prvoj fazi 237.000 KM, te u drugoj fazi oko 192.000 KM čime je izvršena regulacija korita u dužini od oko 500 metara.

Ovih dana u samom centru Gornjeg Vakufa nastavljeno je sa regulacijom korita rijeke Vrbas uzvodno od A-B mosta Bililo. Investitor je Agencija za vodno područje sliva rijeke Save iz Sarajeva, projektant je EsHydrotechnics d.o.o. Sarajevo, dok je izvođać radova Izgradnja Tojaga d.o.o. iz Mostara.

U početku je planirano da se uredi 150 metara korita rijeke Vrbas u vrijednosti od oko 112.000 KM, no međutim zahvaljujući agilnošću načelnika općine Gornji Vakuf-Uskoplje Seada Čauševića iznađena su sredstva od oko 90.000 KM čime će se dodatno urediti korito u dužini od 100 metara.

Tako će ovogodišnjim ulaganjem Agencije za vodno područje sliva rijeke Save biti uređeno oko 250 metara korita rijeke Vrbas. Rok za izvođenje radova u dužini od 150 metara je 90 dana, dok će se za dodatnih 100 metara rok izvođenja radova dodatno utvrditi.

{joomplucat:477 limit=8|columns=4|ordering=random}

Direktan link do GALERIJE FOTOGRAFIJA.

Exit mobile version