- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Akademija u povodu Ramazanskog bajrama

FOTO: Akademija u povodu Ramazanskog bajrama

Foto: Aid Gafić i Ilijaz Skeho

U povodu Ramazanskog bajrama u Centru za obrazovanje i kulturu u Gornjem Vakufu večeras je održana svečana Bajramska akademija na kojoj je gost predavač bio hafiz Husein ef. Čajlaković. Organizator akademije bio je Medžlis IZ Gornji Vakuf.

Akademija je započela učenjem ašera, a proučio ga je Rusmir ef. Ramić. Prije poučnog govora uvaženog hafiza Čajlakovića, prisutne goste su ilahijama i gornjovakufskim pjesmama zabavili lokalni izvođači, Narodni ansambl i hor Derviša Muse.

Glavni imam Medžlisa IZ Gornji Vakuf, prof. Enes ef. Omerović obratio se skupu, te podsjetio koje je sve aktivnosti Medžlis preduzeo u obilježavanju Dana šehida i još jednom pozvao da se nikad ne zaboravi žrtva branioca Bosne i Hercegovine u odbrani kućnog topraka.

Hafiz Čajlaković je prije svog obraćanja prisutnima proučio jednu lijepu kasidu koja govori o majki i njenoj žrtvi za dijete. Također je i u svom govoru u više navrata spominjao nagradu kod Allaha dž.š. za one koji slušaju i poštuju majku sa jednostavnom napomenom „Džennet je pod majčinim nogama.“ Čajlaković je svojim lijepim kazivanjem ostavio bez daha prisutne Gornjovakufljane jer je u svom govoru često izazivao osmijehe na licima prisutnih s ciljem da njegove poruke dopru do njihovih srca.

{joomplucat:485 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Exit mobile version