- Reklame -
Naslovnica Gornji Vakuf-Uskoplje Sport FOTO: Završen malonogometni turnir u Voljevcu, Saraj Komerc pobjednik

FOTO: Završen malonogometni turnir u Voljevcu, Saraj Komerc pobjednik

Foto: Ilijaz Skeho

Nakon gotovo mjesec dana, turnir u malom nogometu koji se igrao u sklopu manifestacije „Dani otpora-Dani slobode Privor 1992-2012“ je došao do svog kraja. Kroz cilj uzdignutih ruku su prošli igrači ekipe Saraj Komerc.

U finalnoj utakmici ekipa Saraj Komerc je slavila visoku pobjedu protiv ekipe Voljice od 4:0. Iako pred velikim brojem svoje publike igrači Voljica nisu uspjeli da se odupru napadima večeras veoma jake ekipe Saraj Komerc. Strijelci za ekipu Saraj Komerc bili su: Amel Bašinac, Nermin Kahveđić, Nijaz Mulaahmetović i Armin Agić.

Prije finalne utakmice, odigran je susret za treće mjesto između ekipa Auto škola Lasta i Makljen Prozor, a rezultat je bio 2:2 u toku regularnog vremena. Strijelci za ekipu Auto škola Lasta bili su Elmin i Elmir Zekotić, dok su za ekipu Makljen Prozor golove postigli Amar i Amer Keskin. Nakon završetka regularnog dijela utakmice pristupilo se izvođenju penala gdje je bila bolja ekipa Auto škola Lasta pobijedivši rezultatom 5:3.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Nijaz Mulaahmetović iz ekipe Saraj Komerc, dok je priznanje za najboljeg golmana turnira pripalo Zukić Muameru iz ekipe Auto škola Lasta. Najbolji strijelac na turniru je Amer Keskin iz ekipe Makljen Prozor, a najperspektivniji igrač je Malik Avdibašić iz ekipe Omladinac Boljkovac. Fer plej ekipa je Makljen Prozor.

Nagrade najuspješnijim ekipama i igračima uručio je načelnik općine Gornji Vakuf – Uskoplje Sead Čaušević.

Ovom prilikom uredništvo web portala GornjiVakuf-x.com čestita pobjednicima, ali i svim učesnicima na sportskom nadmetanju, te se iskreno zahvaljuje i odaje priznanje za odličnu organizaciju Udruženju građana „Bolja budućnost – PRIVOR“.

{joomplucat:496 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Exit mobile version