- Reklame -
Naslovnica Izbori 2012 Izborna hronika FOTO: Održan Centralni predizborni skup Stranke za BiH u Gornjem Vakufu

FOTO: Održan Centralni predizborni skup Stranke za BiH u Gornjem Vakufu

Foto: Aid Gafić

U Gornjem Vakufu danas je održan Centralni predizborni skup Stranke za BiH Gornji Vakuf. Na skupu su predstavljeni kandidati za Općinsko vijeće i kandidat za načelnika Općine Gornji Vakuf-Uskoplje Edin Glamočak.

Nosilac liste za Općinsko vijeće Edin Prijić predstavio je listu te govorio o ekonomskim kapacitetima Gornjeg Vakufa, posebno neiskorištenim poljoprivrednim resursima.

Potpredsjednik stranke Gradimir Gojer prisjetio se kako je Gornji Vakuf stradao u proteklom ratu: „Ja sam bio neposredno poslije rata u ovom gradu i dobro se sjećam, ja sam inače rođeni Mostarac, ja sam Hrvat iz Mostara, ja sam vidio da je ovaj grad bio najveća Hirošima u BiH. Vaši hrabri borci uspjeli su da ovaj grad usprave i oslone na noge. Molim vas da mi, danas suvremenici ovoga grada i suvremenici ove države, oslonimo državu Bosnu i Hercegovinu na noge tako da Hrvatima, Bošnjacima, Srbima, Židovima i svim drugim narodima i građanima države Bosne i Hercegovine bude dovoljno široko u jedinoj nam domovini Bosni i Hercegovini.“

Gojer je Gornjovakufljanima čestitao što imaju ovako dobru listu za Općinsko vijeće, te najboljeg kandidata za načelnika Općine: „Ja sam u ovaj grad danas došao sa temeljnim ciljem da ova reprezentacija Vakufa koja stoji pred vama, ovi „Zmajevi“ , jer ovo su „Zmajevi“ koji će donijeti preobražaj ovoj čaršiji na čelu sa jednim izuzetno hrabrim i pouzdanim čovjekom koji se zove Edin Glamočak, pobjedi na izborima. Mi nikada u povijesti nećemo priznati poraz države Bosne i Hercegovine, a poraz države Bosne i Hercegovine desit će se u ovom gradu ako ne pobjedi ova reprezentacija i ako ne pobjedi Edin Glamočak, superiorno najbolji kandidat na ovim prostorima“.

Kandidat za načelnika Općine Gornji Vakuf-Uskoplje kao mlad čovjek prije svega razumije potrebe mladih ljudi: „Obraćam se naročito omladini, nemojte da odlazite iz Gornjeg Vakufa. Sadašnje vlasti su ustalile trend da mlad čovjek samo mašta kako otići iz ove sredine. Ja svojim primjerom pokazujem da trebamo i moramo ostati, jer ovo je naš dom. Treba graditi nove stambene jedinice za mlade bračne parove, nijedna zgrada nije napravljena od završetka agresije. To će biti moj zadatak.“ Glamočak vidi potencijale za nova zapošljavanja kroz poticaje u poljoprivredi i stočarstvu, a od infrastrukturnih projekata potencira izgradnju vodovoda, puteva i sportske dvorane.

„Dragi moji sugrađani, imamo šansu napraviti promjene ako smo nezadovoljni. Promjene ne idu na način da glasamo za one koji su promijenili dvije ili tri stranke do sada, pa su sad kandidati za načelnika ili za općinsko vijeće. To je narod prepoznao, takvi neće dobiti glasove. Promjene nisu ni da izađemo na izbore i glasamo za iste ljude. Zato, izađite na izbore, i podržite mlađe kadrove, podržite kandidate Stranke za BiH. Gornji Vakuf nema četiri ili šest kandidata za načelnika, to je iluzija, Gornji Vakuf ima samo dva kandidata a to su sadašnji načelnik koji je imao priliku i slabo radio, već sam vam dovoljno rekao, i kandidat Stranke za BiH, mlad, sposoban i hrabar da preuzme odgovornost! Imamo svoju šansu, iskoristimo je, popravni je tek za četiri godine, nemamo pravo pogriješiti po ko zna koji put.“ – poručio je Edin Glamočak svojim glasačima.

Predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić govorio je o reorganizaciji stranke, te o trenutnoj krizi vlasti u državi ustvrdivši da je Stranka za BiH trenutno jedina opoziciona stranka. Predsjednik stranke je kao i potpredsjednik ostao impresioniran kandidatom za načelnika Općine, Edina Glamočaka. „Šta je to uspjeh? Uspjeh je prilika i spremnost. Evo ako 50% ljudi u Gornjem Vakufu ne radi, to je onda prilika. A šta je spremnost? Lopta je uvijek u petercu, samo treba biti Džeko, reprezentacija ima Edina Džeku a vi imate Edina Glamočaka. Vakuf zaslužuje promjene, a Stranka za BiH zaslužuje pobjedu.“ – rekao je Jerlagić.

Skupu je prisustvovao veliki broj rukovodilaca stranke iz susjednih općina, te veliki broj stanovnika Gornjeg Vakufa.

{joomplucat:509 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Exit mobile version