- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir posjetio Gornji Vakuf-Uskoplje

Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir posjetio Gornji Vakuf-Uskoplje

Foto: Internet

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Živko Budimir boravio je u srijedu u službenom posjetu općini Gornji Vakuf-Uskoplje.

On se najprije susreo s načelnikom Seadom Čauševićem, koji ga je informirao o trenutnoj situaciji u ovom gradu i projektima koji bi se trebali realizirati u narednom periodu.

Čaušević je naglasio da saradnja općine Gornji Vakuf-Uskoplje s višim razinama vlasti nije na zadovoljavajućem nivou, izražavajući uvjerenje da će se situacija na tom planu popraviti u skorijoj budućnosti.

Općinska vlast, dodao je, posljednjih godina intenzivno radi na stvaranju uvjeta za razvoj privrede i dolazak stranih ulagača, spremnih da otvore fabrike i zaposle veliki broj nezaposlenih.

Naglasio je da područje Gornjeg Vakufa-Uskoplja ima sve pretpostavke za razvoj rudarstva, poljoprivrede, pa i tekstilne i metaloprerađivačke industrije i, naročito, turizma.

Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir dao je punu podršku naporima u implementiranju projekata koji će biti na dobrobit svih stanovnika Gornjeg Vakufa-Uskoplja, a usmjereni su prvenstveno ka poboljšanju ekonomske slike, otvaranje novih radnih mjesta i provedbu infrastrukturnih projekata.

O aktuelnoj reviziji i problemima boračke populacije Budimir je razgovarao s predstavnicima udruženja HVO-a proisteklih iz Domovinskog rata, obećavši im da će, u granicama svojih mogućnosti, zaštititi njihova zakonska prava.

Posjetio je, također, Osnovnu školu „Uskoplje“, s čijim se učenicima nakratko družio, nakon što je za potrebe ove školske ustanove donirao jedan računar.

Pomoćnik direktora ove škole Fabijan Jurina zahvalio se predsjedniku Federacije BiH na vrijednoj donaciji, te ga upoznao s problemom prijevoza učenika i katastrofalnim stanjem školske zgrade u naselju Dobrošin, koju bi trebalo hitno sanirati.

U okviru posjete Gornjem Vakufu-Uskoplju predsjednik Federacije BiH posjetio je i Župni ured u tome gradu.

Exit mobile version