- Reklame -
Naslovnica Gornji Vakuf-Uskoplje Crna hronika Gornji Vakuf: Maskirani napadači zboli Adnana Čauševića

Gornji Vakuf: Maskirani napadači zboli Adnana Čauševića

Foto: Arhiv/GornjiVakuf-x.com

Dvije maskirane osobe napale su i povrijedile u subotu na području Gornjeg Vakufa Adnana Čauševića, svjedoka Tužilaštva BiH u predmetima protiv dvije terorističke grupe iz Bugojna.

U Dnevniku Federalne TV objavljeno je kako policija sumnja da su napad izvršile osobe koje su već pravosnažno osuđene za terorizam.

Napadači su danas u blizini Gornjeg Vakufa presreli Čauševića i uboli ga oštrim predmetom, nakon čega su pobjegli Golfom 2. Policija sumnja da se radi o automobilu koji pripada pravosnažno osuđenom teroristi Rijadu Rustempašiću, koji je jučer i viđen na području Bugojna.

Inače, Adnan Čaušević bio je jedan od najbitnijih svjedoka Tužilaštva BiH u postupku protiv Harisa Čauševića i drugih optuženih za teroristički napad na policijsku stanicu u Bugojnu.

Napadnuti Čaušević također je bio svjedok u predmetu protiv Rijada Rustempašića i Abdulaha Handžića, koji su prije dvadesetak dana osuđeni za planiranje terorističkog napada na međunarodne institucije, a koji se, uprkos pravosnažnoj presudi, nalaze na slobodi.

Exit mobile version