- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje FOTO: Akademija u povodu 18. godina od pogibije Gorana Ćišića

FOTO: Akademija u povodu 18. godina od pogibije Gorana Ćišića

Foto: Aid Gafić i Ilijaz Skeho

I nakon osamnaest godina od pogibije heroja Gornjeg Vakufa i cijele nam domovine Bosne i Hercegovine Gorana Ćišića sjećanja na ovog velikog čovjeka ne blijede. Velika sala Centra za obrazovanje i kulturu bila je premala da primi sve one koji su htjeli da prisustvuju akademiji „Sjećanje na komandanta Gorana Ćišića“.

Početak akademije započeo je obraćanjem predsjednika udruženja „Goranovi“ Ibrahima Topčića. On je pročitao imena poginulih saboraca kao i onih koji su poslije rata preselili na bolji svijet. Prisutne je upoznao da su na večerašnju akademiju došli i veterani iz Srbije i Hrvatske kao i iz drugih dijelova Bosne i Hercegovine. Ova grupa Veterani rata obilazi mjesta po cijeloj Bosni i Hercegovini s ciljem odavanja počasti poginulim kao i građenju i očuvanju mira.

Članovi udruženja Goranovi vjerno i sa ponosom čuvaju uspomene na svog komandanta, a istinu o Goranu i njegovom djelu prenose na buduće generacije. Naime, svake godine ovo udruženje raspisuje konkurs za najbolji literarni rad, u osnovnim školama na području općine Gornji Vakuf.

Nagrađeni su sljedeći učenici: Majda Hadžimehanović, Maid Vele i Azra Adžemović iz Osnovne škole Gornji Vakuf, Majda i Ermin Milanović iz Osnovne škole Voljevac i Eldar Avdibašić iz Osnovne škole Pajić Polje.

Večerašnju akademiju su upotpunili svojom predstavom „Kosa“ učenici Srednje škole Gornji Vakuf, kao i odlični trio na gitarama Ejub Šabić, Rusmir Crnica i Edin Idrizović koji su otpjevali nekoliko pjesama.

Večerašnji program su vodili Emina Đelihođić i Melika Hadžiahmetović.

{s}akademija211212{/s}

Exit mobile version