2.3 C
Gornji Vakuf
Petak, 19. Aprila 2024.

Održana sjednica Organizacionog odbora ‘Izbor sportiste Kantona za 2012.’

U Maloj Sali Općine Travnik održana je sjednica Organizacionog/Organizacijskog odbora „Izbor najboljeg sportiste Kantona  za 2012. godinu„ na kojoj su prisutvovali članovi Organizacinog/Organizacijskog odbora iz općina Travnik, Kreševo, Busovača, Vitez, Novi Travnik, Donji Vakuf, Gornji Vakuf/Uskoplje i  Bugojno, kao i predstavnici Stonotensikog saveza SBK/KSB i saveza Sjedeće odbojke SBK/KSB.

Sjednici Organizacionog/Organizacijskog odbora prisustvovali su  Huso Sušić načelnik Općine Donji Vakuf, Sead Čaušević načelnik Općine Gornji Vakuf/Uskoplje i načelnik općina Travnik Admir Hadžiemrić koji se u svojstvu domaćina obratio prisutnima i poželio im dobrodolicu u Travnika sa nadom da će sportisti i građani Općine Travnik biti dobri domaćini sportistima i sportskim radnicima na manifestaciji „ Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2012. godinu„ koja će se održati 01. februara 2013. godine u Travniku u Centru za kulturu Općine Travnik.

Prisutnima u ime Ministarstva obrazovanja, nauke kulture i sporta SBK/KSB, a koje je ujedno i pokrovitelj manifestacije „ Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2012. godinu „ obratio se pomoćnik ministra Nusret Baručija, te zaželio uspješan rad Odboru.

 Članovi Organizacionog/Organizacijskog odbora „Izbor najboljeg sportiste Kantona  za 2012. godinu„ informisani su o aktivnostima u organizaciji ove manifestacije, kao i planovima za period do 01. februara. Nakon pozdravnih govora i informacije usvojen je i prijedlog Ocjenjivačkog suda/Žirija koji je ove godine imao izuzetno težak zadatak obzirom da je samo u kategoriji najbolji sportista bilo prijavljeno 12 sportista koji su postigli zapažene rezultate u 2012. godini. Pored slatkih muka zbog velikog broja pristiglih kandidatura u svim kategorijama Ocjenjivački sud/Žiri naišao je i na pokušaj prevare i falsifikovanja diplome što je blagovremeno otkriveno i spriječeno da pojedinci nezasluženo dobiju najviša priznanja.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti