5.1 C
Gornji Vakuf
Srijeda, 24. Aprila 2024.

FOTO: Izbor najboljih sportista SBK, nagrade za Ahmeda Bricu i Ferida Beganovića

Foto: Aid Gafić

U Jajcu je okončana manifestacija Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2013. godinu, a  najuspješniji sportaš Srednjobosanskog kantona je olimpijac Igor Laiket član SKI kluba „Karaula“ iz Travnika, dok je Alema Bešić članica karate kluba „Mladost“ iz Viteza najuspješnija sportiskinja.

Uručeno je gotovo trideset priznanja i zahvalnica pojedincima i sportskim kolektivima, a novina na ovogodišnjem izboru je nagrada za najboljeg sportistu i sportiskinju u ekipnim sportovima. Te nagrade su pripale Vedranu Vidoviću iz NK „Vitez“ i Tatjani Stanić iz ŽNK „Mladost“.

Gornji Vakuf je ponudio najuspješnijeg sportistu u konukrenciji juniora, to je Ahmed Brica, juniorski viceprvak Evrope u karateu, dok je njegov trener iz KK „Sloga“ Gornji Vakuf Ferid Beganović, najuspješniji trener u SBK u protekloj godini

Uspješan organizator ovogodišnje manifestacije je bio Sportski savez SBK uz generalno pokroviteljstvo Hypo Alpe Adria Bank. Već četvrtu godinu ponositi medijski sponzor ove manifestacije bio je web portal Gornjivakuf-x.com.

{s}sportisti280214{/s}

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti