8.3 C
Gornji Vakuf
Utorak, 23. Aprila 2024.

Završena Otvorena zabavna škola nogometa za djevojčice

Defileom djevojčica učesnica projekta „ Internacionalne otvoreno zabavne škole nogometa za djevojčice „ završena je  10. jubilarna škola. U petodnevnom druženju djevojčica iz Općina Gornji Vakuf/Uskoplje, Novi Travnik, Donji Vakuf i Travnik, kao i gošći iz Republike Hrvatske, Srbije i Slovenije, uz rad na 24 stanice djevojčicama je kroz zabavu i igru prezentirani osnovni nogometne igre, kao i rad na poboljšanju motorike i koordinacije. Pored rada na stadionu garnizona djevojčice su i ove godine imale priliku da slušaju predavanja o značaju zdrave ishrane na stanici „ Zdrava prehrana „ koju su pripremili uposlenici Zavoda za javno zdravstvo SBK/KSB. U proteklim danima djevojčicama prezentiran značaj vatrogasnih jedinica što je učinila Vatrogasna jedinica općine Travnik i prezentirana je oprema kao i način djelovanja vatrogasnih jedinica prilikom elementarnih nepogoda. Ovu priliku iskoristila je Agencija za antidoping BiH koja je  imala prezentaciju na stadionu Garnizona. U projektu su četiri dana učestvovala djeca JU Edukacijsko rehabilitacijskog centra „ Duga „ Novi Travnik koja su zajedno sa ostalim djevojčicama kroz igru i zabavu sticali nova saznanja o značaju tjelesne aktivnosti.

Projektom „Internacionalne otvoreno zabavne škole nogometa za djevojčice „ planiran je obilazak kultruno-historijskih znamenitosti što je i realizovano obilaskom kulturnih spomenika na području Općine Travnik, posjeta Zavičajnom muzeju u Travniku, Rodnoj kući „ Ive Andrića „ što je bez naknade omogućila JU „ Zavičajni muzej „ u Travniku, pored kulturnik znamenitorsti Travnika djevojčice su posjetile i prirodne ljepote Općine Travnik poznatu diljem Svijeta  Plavu vodu.

Na završnoj manifestaciji „ Internacionalne otvoreno zabavne škole nogometa za djevojčice „ održana su tradicionalna takmičenja u malom nogometu, skakanju u vrećama i jedenju šampita.

Organizaciju  „ Internacionalne otvoreno zabavne škole nogometa za djevojčice „ pomogli su: Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi SBK; Općine Travnik, Novi Travnik, Gornji Vakuf-Uskoplje i Donji Vakuf, zatim Sarajevo osiguranje d.d. podružnica Travnik, Vlašić Gradnja Travnik, Hypo Alpe Adria Bank, Sarajevska pivara, Foto media, Sportska kladionica Sport-plus, BH-Telecom, caffe pizzeria Charli, Udruženje žena Emina i Tvornica madraca, posteljina i kreveta Nobil Nova Bila.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti