7.3 C
Gornji Vakuf
Srijeda, 24. Aprila 2024.

Bježeći od policije pojeo ga aligator

Foto: InternetŠerif okruga Brevard na Floridi Tod Goodyear izjavio je američkim medijima kako je 22-godišnji Matthew Riggins rekao svojoj djevojci da će biti u Barefoot Bay-u kako bi “odradio” neke provale s još jednim osumnjičenim.

Vlasti su 13. novembra primile dojavu da dva sumnjiva muškarca u crnom hodaju iza kuća, a Rigginsov nestanak prijavljen je sljedeći dan. Ipak 22-godišnji Matthew Riggins koji je osumnjičen za provalu uradio je pomalo bizarnu stvar skočio je u jezero da bi sakrio tragove od policije i policijskih pasa. Ali tamo ga je dočekao agresivni aligator dugačak oko 3,3 metra koji ga je napao. Obdukcija je pokazala da se Matthew utopio poslije napada aligatora prenosi agencija Rojters.

Po riječima šerifa okruga Brevard ronioci su tijelo nesrećnog Metjua pronašli 10 dana kasnije u obližnjem jezeru, ozljede koje su se mogle vijdeti na tijelu sugerišu da je aligator Metjua povukao ispod površine.

“Očigledno se sakrio na pogrešnom mjestu” izjavila je stanovnica Laura Farris koja živi u Barefoot Bay-u. Vlasti su izvijestile da se Riggins utopio te da je aligator koji se ponašao agresivno prema roniocima, uhvaćen i eutanaziran. Dok je druga osumnjičena osoba završila u pritvoru.

Zadnje dodano
Povezane vijesti