9.7 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 28. Marta 2024.

Telefon dana: Huawei Honor 8

Foto: GSMarena

Iako je predstavljen prije nešto manje od godinu dana, mobitel Huawei Honor 8 Još uvijek je izuzetno popularan, posebno kod nas u BiH, gdje su operateri tek u zadnje vrijeme počeli da ga intenzivnije stavljaju u ponudu.

Uređaj pokreće Kirin 950 sa 4 GB RAM-a, 32 GB interne memorije i čak dvije zadnje kamere. Te kamere su mu jedan od glavnih aduta, uz sjajan dizajn. Naime, telefon je rađen od stakla ali u više slojeva što daje nevjerovatne refleksije i prelamanja svijetlosti. Za savršeno dizajnersko rješenje nedostaje bolje rješenje prednjice. Naime, donji dio prednje strane jednostavno propada na natpis Honor, bez ikakvih funkcionalnih tipki ili slično.

Izdvojimo još i otisak prsta, koji se nalazi sa zadnje strane, a recimo da bi mu idealno mjesto bilo ovo gore spomenuto što propada.

Telefon spada u srednji rang, što znači da u njegovom slučaju ne govorimo o samom vrhu ponude telefona, već uređaju koji zahvaljujući određenim kompromisima nudi pristupačniju cijenu. Tih kompromisa je sigurno malo, jer 4 GB RAM-a i dvije 13mpx kamere nazad govore o vrhunskom telefonu. Jedan od tih kompromisa bi mogla biti prednja kamera. Iako ima 8 mpx, otvor blende od samo 2,4 može praviti ozbiljne probleme kod fotografisanja u slabijim uslovima osvjetljenja.

Cijena mu je 777 KM na paketu Moj mini 15 na dvije godine kod BH Telecoma, a sigurno da ga možete kupiti i jeftinije ali i skuplje na drugim mjestima.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti