10.6 C
Gornji Vakuf
Subota, 20. Aprila 2024.

OO SDP Gornji Vakuf-Uskoplje oštro osuđuje rukovodstvo HDZ Uskoplje

Obilježavanjem  25. godišnjice osnivanja tzv. Herceg-Bosne, radi se o činu kojim HDZ Uskoplje i njegovo rukovodstvo nanosi trajnu moralnu i političku štetu svim građanima općine Gornji Vakuf-Uskoplje, a najviše bh. Hrvatima u Gornjem Vakufu – Uskoplju gdje ih HDZ Uskoplje drži kao taoce lične interesne politike!

U presudama Haškoj šestorci Herceg-Bosna, Pretresno i Žalbeno vijeće su, primjenjujući mjerila međunarodnog krivičnog prava, utvrdili da je Herceg-Bosna rezultat pokretanja udruženog zločinačkog poduhvata, koji je imao za cilj stvaranje hrvatskog entiteta u BiH, te njegovo ujedinjenje sa susjednom Hrvatskom. Herceg-Bosna nikada nije bila država, niti će biti. To je isključivo kidnapovanje institucija Republike BiH.

HDZ Uskoplje svojom privrženošću toj presuđenoj ideji, gura hrvatski narod u Gornjem Vakufu-Uskoplju izvan moralno-pravnih okvira normalnog svijeta, čime pokazuje da nema svoje  osnove politike, već podgrijava tenzije i širi nacionalizam!

Normalnije, prihvatljivije, civilizovanije bi bilo obilježavati trenutak njenog gašenja te ideje kao zdravog koraka u borbi protiv etnocentrizma i sistemskog nasilja koje je uključivalo ubistva, logore i protjerivanja kao metoda ostvarivanja tog političkog cilja.

U normalnim zemljama svijeta se slavi pobjeda nad takvim politikama, i težit ćemo da tako bude i u Gornjem Vakufu-Uskoplju.

Oni koji slave osuđene ratne zločince i njihove ideje neka se zapitaju šta je sa njihovim umom i u kojem pravcu vode svoj narod.

OO SDP Gornji Vakuf – Uskoplje oštro osuđuje rukovodstvo HDZ Uskoplje i manipulaciju hrvatske mladeži o paljenju baklji kao svečanom činu, te rušilačkoj politici BiH i dalje podjele općine Gornji Vakuf-Uskoplje koja i onako nema razvoja i napredka upravo zbog politika koje vode i predstavljaju našu općinu!

Pametnije bi vam bilo da kreirate politiku za opstanak i razvoj mladi i obrazovanih ljudi kako u Gornjem Vakufu-Uskoplju, tako i BiH, a ne zastrašivati i trovati mlade naraštaje sa međunarodno osuđenim idejama zagovornika paravojne države Herceg Bosna!

Okrenite se oko sebe i sami ćete posvjedoćiti da je ideja koju zagovarate antihrvatska, jer vam odoše roditelji, braća, sestre, komšije, prijatelji putem prema zapadu radi bolje budućnosti, pravne sigurnosti, stabilne ekonomije, boljeg zdravstva, normalnog obrazovanja! 

Ostavite lični interes i prestanite manipulirati svojim narodom i nacijom!

OO SDP BiH GORNJI VAKUF-USKOPLJE

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti