17.1 C
Gornji Vakuf
Petak, 29. Marta 2024.

Nova hapšenja, policija odlučna da zaustavi zloupotrebu opojnih droga

Policijski službenici Uprave policije MUP-a SBK/KSB nastavili su planske aktivnosti koje su usmjerene na suzbijanje i sprečavanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Naime, dana 07.03.2019.godine oko 19,30 sati u ulici Nugle II, općina Bugojno, policijski službenici Sektora kriminalističke policije izvršili su kontrolu i pregled osobe J.M. rođena 1984.godine iz Bugojna kojom prilikom je kod iste pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga Speed i Exstazy. Nakon toga, na osnovu Naredbe Općinskog suda Bugojno izvršen je pretres stana kojeg ista koristi, u kojem su također pronađene i oduzete materije za koje se sumnja da su opojne droge Canabis, Speed i Exstazy, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela  Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Koordiniranim aktivnostima policijskih službenika PS Bugojno i PS Gornji Vakuf-Uskoplje u istoj ulici izvršena je kontrola i pregled osoba N.M. rođen 1984.godine i D.B. rođena 1994.godine, obadvoje iz Travnika. Tom prilikom pronađena je određena količina praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga Speed, kao i određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga Canabis.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom osumnjičene osobe su lišene slobode i protiv i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje, saopšteno je iz MUP-a SBK/KSB.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti