11.1 C
Gornji Vakuf
Subota, 20. Aprila 2024.

Policijska stanica Gornji Vakuf-Uskoplje kreće u borbu protiv osoba koje dovoze pse lutalice u naš grad

Ilustracija: Internet

Problematika pasa lutalica na području općine Gornji Vakuf-Uskoplje je ozbiljan sigurnosni problem kojim su ugroženi životi građana ove općine.

Policijska stanica Gornji Vakuf-Uskoplje kontinuirano i konstantno prati stanje na terenu, uz saradnju sa općinskim organima s ciljem preventivnog djelovanja i rješavanja ove problematike.

Sa sigurnošću je utvrđeno da su u proteklom vremenskom periodu nepoznata lica sa kombi vozilima dovozili i ostavljali pse lutalice na području naše općine, čemu su bili svjedoci građani perifernih naselja naše općine. Međutim izostala je pravovremena prijava u policijsku stanicu. S tim u vezi, policijska stanica zajedno sa općinskim organima u narednom periodu radit će aktivno na rješavanju ove problematike. Posebno će se svakodnevno (24 sata) raditi kontrole na Humcu, Deveču, Sičaji i drugim ulascima u gradu.

Mole se građani da ukoliko primijete vozila ili lica koja vrše dovoz pasa lutalica da odmah obavijeste policijsku stanicu na broj 122, da bi mogli pravovremeno i efikasno reagovati, a sve sa ciljem da se građani naše općine osjećaju sigurno.

PO OVLAŠTENJU POLICIJSKOG KOMESARA
VD KOMANDIR PS GORNJI VAKUF-USKOPLJE
Inspektor
Senad Latić

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti