15.1 C
Gornji Vakuf
Utorak, 16. Aprila 2024.

Supružnici Manjgić najbolji promoteri ljepota Gornjeg Vakufa-Uskoplja i BiH

Stanovnici Bosne i Hercegovine sve više shvataju značaj turizma i otkrivaju nove načine kako privući turiste u svoj kraj. Među njima su i supružnici Emina i Hasko Manjgić, koji su osnovali agenciju za planinsko- sportski turizam, koja djeluje na području općine Gornji Vakuf- Uskoplje. Njihova agencija „Offroad- Sportsko planinski turizam“, postoji već godinu i po, a do sada su imali nekoliko značajnih posjeta stranih turista, te ostvarili saradnju sa agencijama sa Bliskog istoka.

– Priroda Bosne, a posebno planine Vranice je manje poznata, stoga naša agencija pruža svim ljubiteljima prirode priliku da upoznaju sve ljepote naših zelenih brda, nemirnih rijeka i najljepših vrhova na jedan jedinstven i poseban način sa Offroad terencima- kazala je Manjgić.

Offroad tim svojim klijentima nudi nezaboravne prizore planine Vranice, Prokoškog jezera, planinskog vrha Rosinj, te  najljepše lokacije duboke šume, proplanaka, jezera i potoka. OffRoad ture su najbolji način kako provesti vrijeme u prirodi dok uživate u vožnji i prelijepim pogledima netaknute prirode, dok se za sve ostalo pobrine upravo ovaj dvojac. Rute biraju u  zavisnosti od želje gostiju, da li žele mirni izlet u netaknutu prirodu, esktremnu vožnju ili pak planinarenje.

– Za ljubitelje prirode koji žele posjetiti naš grad  imamo nekoliko  kombinacija, vožnja i  planinarenje srtovima i stazama Vranice,  jednodnevni izlet na Prokoškom jezeru, dvodnevni izlet i posjeta Etno selu Mirna Dolina , a za one  koji vole adrenalin nudimo  ekstremnu vožnju džipovima. Bez obzira da li ste ljubitelj adrenalina ili lijepog i mirnog posmatranja prirode za svaki ukus imamo idealne ponude- kazali su nam ovi zaljubljenici u prirodu.

Cilj ima je privući turiste u svoj grad, a u  planu imaju i proširenje turističke ponude, te uređenje pristupa pećini Krupljanka, koja se pokazala jako interesantnom za strane turiste.

Vranica je planina gdje vazduh miriše na čaj, toplina i život dolaze iz zemlje, priroda netaknuta, a voda izvorska. Sunce obasjava i budi život, kiša osvježava, vjetar učvrščuje, a snijeg koji se zadrži dugo u ljeto plijeni ljepotom. Vranica je mjesto gdje nema lošeg vremena, već samo dobra zabava i lijepi pogledi, različite pogodnosti majke prirode- stoji u ponudi agencije.

Zadnje dodano
Povezane vijesti