10.7 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 28. Marta 2024.

FOTO: Promovisana knjiga ‘Hutbe, poruke i dove’ autora Nazifa Gariba

U prepunoj sali Islamskog edukativnog centra „Nur“ u Gornjem Vakufu, večeras je promovisana knjiga „Hutbe, poruke i dove“ Nazifa ef. Gariba.

Nazif Garib je rođen u Duradbegović Docu kod Gornjeg Vakufa. Svršenik je Gazi Husrev-begove medrese i Šeriatsko pravnog fakulteta Islamskog Univerziteta u Medini.

Iz recenzije Muharema Omerdića izdvajamo:

Naslovljenu knjigu: HUTBE, PORUKE I DOVE, Nazif-efendija Garib, profesor u Karađoz-begovoj medresi u Mostaru, strpljivo je pripremao više od godinu dana. Mnogo vremena i truda je uložio pripremajući je za štampu. Svakodnevno je, vezano za ponuđeni materijal, imao kontakt i saradnju sa naši zajedničkim prijateljem u Medini el-Munevveri, prof. dr. Ebu Salihom Muhammed Debdubom, profesorom usil-i fikha na Islamskom univerzitetu i velikim poznavaocem života, djela i naučne zaostavštine našega bosanskog alima Hasana Kafi Pruščaka. Nadam se da će ova knjiga biti dragocijen tragaocima znanja i pobožnoti, te je srdačno preporučujem za objavljivanje. Ova knjiga će biti, ako Bog da, svakodnevni dragocijeni naputak svim ljubitelima mudrosti, pouke, poruke i dove.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti