11.4 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 28. Marta 2024.

U subotu premijera pozorišne predstave ‘Rabijin dušek’

U subotu, 10.10.2020 sa početkom u 19,00 sati održat će se premijera pozorišne predstave “Rabijin dušek”. Nažalost, zbog pandemije korona virusa  broj mjesta u kino sali je ograničen, tako da će u prodaju biti pušteno samo pedeset karata.  Cijena ulaznice je 3 KM, a svi posjetioci su obavezni nositi maske za lice i pridržavati se ostalih epidemioloških mjera.

Scenarij za ovu predstavu napisao je Feđa Gudić, a režiju predstave uradila je Ziba Hadžimehanović. U predstavi igraju: Seid Čeho – Čupo, Armin Trkić, Amra Omeragić, Amir Čaušević i Feđa Gudić.

Predstava „Rabijin dušek“ pripremana je proteklih šest mjeseci iz čiste ljubavi prema kulturi i pozorištu, a vrijedna ekipa na čelu sa Feđom Gudićem uradila je odličan posao.

– Posebno bih se zahvalio mojim kolegama, Čupi, Arminu, Amri, Amiru i nastavnici Zibi koji su zajedno sa mnom iznijeli ovaj projekat do kraja. Sve što smo uradili bilo je na volonterskoj bazi što ovom projektu daje još veći značaj. Kultura je intima jednog naroda i nije bitno da li je to pisana riječ, pozorišna predstava, slikarstvo, film ili fotografija, mi na ovaj način želimo da pokažemo da ovaj grad može i mora i više i bolje. Ovu predstavu posvetio bih mom amidži rahmetli Bakiru Gudiću, prijeratnom direktoru “Doma Kulture” u Gornjem Vakufu. Zahvaljujući njemu moj brat i ja smo od malih nogu ljubitelji filma, predstava i knjiga., kazao je scenarista Feđa Gudić za web portal GornjiVakuf.com

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti