4.3 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 18. Aprila 2024.

VIDEO: Zahuktala Sloga iz Gornjeg Vakufa pobijedila bugojansku Iskru

Zaostali susret drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše i ujedno kantonalni derbi, večeras su u Gornjem Vakufu – Uskoplju odigrali rukometaši Sloge i Iskre.

Uspješnija je bila Sloga, koja je večeras stigla do svoje treće pobjede u novoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine, rezultatom 31:27 (13:10).

Do početnog vodstva došli su gostujući rukometaši i to tek u četvrtoj minuti susreta pogotkom Benjamina Čičkušića. Sve do 11. minute susreta igralo se ujednačeno, gol za gol, kada domaći rukometaši po prvi put dolaze do dva gola prednosti.

U narednim minutama nastavilo se u ritmu gol za gol, da bi u 23. minuti domaćini otišli na plus četiri gola prednosti 11:7. Do kraja prvog dijela Sloga je uspjela sačuvati prednost pa se na pauzu odlazi kod rezultata 13:10.

Na početku drugog dijela pogotcima Zukić Ahmeda, gosti stižu na samo gol zaostatka 13:12. Ipak domaćini ne dozvoljavaju preokret, pa do sredine drugog dijela uspjevaju doći do šest golova prednosti 22:16. Do kraja susreta igralo se gol za gol, a na kraju gosti iz Bugojna uspjevaju smanjiti zaostatak na minus četiri za konačnih 31:27.

Slogu su do pobjede vodili Biljaka Goran sa devet i Dedić Amer sa osam postignutih pogodaka. Po tri su dodali Halebić Anes, Simić Božidar i Šaravanja Marijan.

Na drugoj strani najefikasniji su bili Čičkušić Benjamin sa osam, Zukić Ahmed sa šest i Janković Lazar sa pet postignutih pogodaka.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti