6.9 C
Gornji Vakuf
Petak, 19. Aprila 2024.

Insistiramo na hitnom sazivanju Konstituirajuće sjednice, jer je ovo osnovni servis građana koji mora da radi u kontinuitetu ko god da je vlast i na čelu Općine i Općinskog vijeća!

Očigledno je kako određene političke stranke nisu navikle da rade, a posebno ne po zakonu, statutu i poslovniku koji su jasno definisali da se Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje treba održati u roku od 30 dana od dana objave službenih rezultata izbora CIK-a, danas 15.01.2020. je trideseti dan od objave rezultata, a sjednice ni na vidiku.

Kada se kampanja vodila nije se štedilo i nogama i rukama su dolazili do birača, obećavali prosperitet, napredak, nova radna mjesta, novac, donacije, a kada treba početi sa radom, jer posla i problema nikad više u ovo nesretno doba, a Općinsko vijeće ne radi?!

Unutarstranačka borba za stolice traje, a građani su ostavljeni i prepušteni sami sebi i nisu u fokusu političkog interesovanja!

Insistiramo na hitnom  sazivanju sjednice, jer je ovo osnovni servis građana koji mora da radi u kontinuitetu ko god da je vlast i na čelu Općine i Općinskog vijeća.

Općinski odbor SDP BiH Gornji Vakuf-Uskoplje oštro je u saopštenju za javnost osudio činjenicu da s današnjim danom, 14.1.2021. godine, je sazvana Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje koja je odmah i odgođena od strane predsjednika OV Gorana Batinića. Prolongiranje sjednice djelo je uhodanog korumpiranog tima Čaušević-Batinić koji su usko sarađivali i čuvali leđa jedan drugom na prethodnim Lokalnim izborima 2020. godine.

„Klub vijećnika SDP BiH Gornji Vakuf-Uskoplje u Općinskom vijeću smatra da je ovo neodgovoran i protuzakonit čin, te je očigledno da će se u mandatu pred nama nastaviti praksa nepoštivanja zakona, statuta i poslovnika, kao što je to bilo vidljivo u prethodnom mandatnom periodu“, stoji u saopštenju iz OO SDP BiH Gornji Vakuf-Uskoplje, u kojem dodaju kako krivcem za to smatraju izabrane vijećnike SDA i HDZ, odnosno predsjednika Općinskog vijeća u dosadašnjem sazivu  Gorana Batinića, koji je, kako navode, prema Statutu općine Gornji Vakuf-Uskoplje dužan sazvati Konstituirajuću sjednicu.

Osim javnog poziva da se Konstituirajuća sjednica što hitnije zakaže, iz OO SDP BiH Gornji Vakuf-Uskoplje najavili su kako su spremni podržati novo ime za Predsjednika  OV Gornji Vakuf-Uskoplje i preuzeti političku odgovornost kako bi olakšali život običnog čovjeka.

„Još jednom pozivamo nadležne da se uozbilje i svoje unutarstranačke nedoumice ostave po strani, a interes građana stave na prvo mjesto, jer Općinsko vijeće Gornji Vakuf-Uskoplje mora biti servis građana koji će da radi u maksimalnom kapacitetu posebno u ovim teškim vremenima“, navode iz OO SDP BiH Gornji Vakuf-Uskoplje.

OO SDP BIH Gornji Vakuf-Uskoplje

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti