11.2 C
Gornji Vakuf
Utorak, 16. Aprila 2024.

Jajce domaćin manifestacije „Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2020. godinu“

Danas je u Jajcu održana 1. sjednica Organizacionog odbora manifestacije  “Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2020. godinu ” koja će biti održana u Jajcu, 05. marta 2021. godine s početkom u 18,00 sati u sali JU “Dom kulture Jajce”.

Na čelu Organizacionog odbora ove značajne manifestacije i ove godine nalazi se Bojan Domić, ministar obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK/KSB. Ministar Domić je na početku obraćanja pozdravio prisutne i podsjetio da je ovo ministarstvo u prošloj godini povećalo grant sporta za poboljšanje sportske infrastrukture kako bi sportisti imali što bolje uslove za rad.

Članovima Organizacionog odbora obratio se Edin Hozan, načelnik Općine Jajce u svojstvu domaćina i potpredsjednika manifestacije, koji je kazao da je “Izbor najboljeg sportiste Kantona” izuzetno važan događaj za Općinu Jajce kao i Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna i da je važna koordinacija između svih institucija na nivou SBK/KSB. Načelnik je dodao da će Općina Jajce učiniti sve kako bi manifestacija protekla na najvišem nivou i da su spremni da ugoste najbolje sportiste Kantona.

Prisutnima se obratio predsjednik Sportskog saveza SBK/KSB, Mirsad Ibrišimbegović te se zahvalio članicama Saveza i Ministarstvu obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta  na podršci i Općini Jajce na domaćinstvu. Istakao je da bez podrške cjelokupne društvene zajednice ova manifestacija u ovako teškoj situaciji zbog pandemije COVID 19 ne bila ni održana.

Pred Žirijem/Ocjenjivačkim sudom “Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2020. godinu” bio je izuzetno težak zadatak s obzirom na to da su protekle godine otkazana većina takmičenja uslijed pandemije izazvane virusom Covid 19 i da u mnogim granama sportista nisu održana takmičenja.

Najteži i najodgovorniji zadatak pripao članovima Žirija/Ocjenjivačkog suda “Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2020. godinu” koji imaju zadatak da izabere najbolje među najboljima i da u 22 kategorije proglase pobjednike. Kao i prethodnih godina, izbor je izvršiti u skladu s Pravilima za izbor sportista i sportskih ekipa SBK/KSB.

Jednoglasnom odlukom prisutnih prihvaćene su nominacije i odluke Žirija/Ocjenjivačkog suda ”Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2020. godinu” koji je radio u sastavu: Nazif Kahrić, predsjednik,Ivan Frljić; Nogometni savez SBK/KSB, potpredsjednik, Nusret Baručija; resorno ministarstvo, Marko Lucić Sportski savez općine Jajce, Enes Krajišnik; Sportski savez općine Novi Travnik, Dženan Mahmutbegović; Sportski savez općine Bugojno i Edhrem Ekmeščić, Sportski savez općine Travnik.

Sportski savez SBK/KSB i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK/KSB prepoznaju važnost i značaj sporta u životu mladih, kao i činjenicu da su sportisti najbolji ambasadori svoje zemlje u svijetu i već godinama prate sport i sportske klubove, te kroz ovakve manifestacije afirmišu mlade da u budućnosti ostvaruju još bolje rezultate na takmičenjima.

Osim izbora najboljeg sportiste i sportistkinje godine, na manifestaciji “Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2020. godinu” bit će izabrani najbolji sportista i najbolja sportistkinja iz ekipnih sportova, najuspješniji trener, najuspješnije sportske ekipe, te najbolji mladi sportisti i sportistkinje kao i ekipe u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.

Sportski savez SBK/KSB i ove godine podijelit će nagrade za životno djelo, zlatne, srebrene i bronzane plakete kao i povelje i diplome za postignute rezultate u 2020. godini pojedincima i sportskim klubovima.

Manifestacija ”Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2020. godinu” održat će se 05. marta 2021. godine s početkom u 18,00 sati u JU ”Dom kulture Jajce” u Jajcu uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka Kriznog štaba FBiH, a pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK/KSB i uz pomoć sredstava informisanja koji su u proteklim godinama dali veliki doprinos u promociji najvažnije sportske manifestacije u Kantonu. Generalni sponzor manifestacije su kompanije Hassky sport , No 1 brend koji osvaja, zlatni sponzor je Općina Jajce i Vlašić-gradnja, srebrni sponzor Flash team Gornji Vakuf-Uskoplje.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti