8.5 C
Gornji Vakuf
Petak, 29. Marta 2024.

VIDEO: Rukometaši Sloge pobijedili Bosnu iz Visokog

Sinoć su rukometaši Sloge odigrali pedesetu jubilarnu zvaničnu utakmicu u sportskoj dvorani u Gornjem Vakufu, kao domaćini. Ovaj simpatični jubilej od 50 odigranih utakmica na domaćem parketu ukrašen je pobjedom, prije svega zasluženom. Iako su gosti bili dobrim dijelom u igri, te se rezultatski držali do neke 40-te minute na kraju je ekipa Sloge slavila ubjedljivo 32:25.

Strijelci za Slogu bili su Leković Božidar 9, Biljaka Goran 8, Dedić Amer i Simić Božidar po 4, Demirović Amer i Šaravanja Marijan po 2, dok su po jednom pogađali Halebić Anes, Demirović Ajdin i Uljarević Radovan. Briljantan na golu bio je Demirović Berzad sa 18 odbrana uključujući i 3 odbranjena sedmerca.

Na drugoj strani u ekipi Bosne Jamaković Adnan sa 10 bio je najbolji strijelac, po 4 su dali Osmanhodžić Almir i Bečejac Nikola, Keso Berin i Burić Mahir dali su po 2, a po jedan gol Praščević Nemanja, Buljina Haris i Hasagić Salim.

Naredni susret naši rukometaši bi trebali igrati protiv Slavije ali do toga neće doći, jedino vrijedno jeste da će se na konto Sloge upisati pobjeda od 0:10 i nova dva boda.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti