3.6 C
Gornji Vakuf
Petak, 19. Aprila 2024.

VIDEO: Rukometašice Sloge postigle 59 golova u jednoj prvenstvenoj utakmici

Jučer su rukometašice Sloge iz Gornjeg Vakufa protiv ŽRK Bihać odigrale posljednju ovosezonsku utakmicu na domaćem parketu, te su upisale nevjerovatnu pobjedu 59:28.

Trener Edin Hadžiabdić u ovom susretu je dao priliku djevojčicama iz generacije 2006/2007, a na parket nikako nisu ulazile igračice koje su iznijele ovu sezonu.

Na golu Sloge po poluvrijeme su imale Irma Milanović i Ajša Zahidić Korugić, te su skupile 14 odbrana. Amina Delić postigla je 10 golova, Sarah Hadžiabulić je 9 puta pogađala mrežu protivnika, Sajra Vele upisala se 3 puta u listu strijelaca, Ema Dadić je postigla 11 golova, Iman Imamović postigla je 2 gola a Negra Karamustafić 1 gol, sjajna je bila Esma Pokvić sa 11 golova, Alma Gvozden je pogađala 3 puta a sestra Adna 2 puta, Šejla Kasumović je bila odlična sa 7 postignutih golova.

Kod ekipe Bihaća od 28 golova, 25 je postigla nevjerovatna Erna Muhamedagić, sigurno najbolji strijelac što je ikad igrao u dvorani u Gornjem Vakuf, a bilo je tu sjajnih igračica iz cijele bivše Jugoslavije. Dodajmo da je Erna rođena 2003. godine i da je pred njom sigurnom blistava rukometna karijera.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti