11.5 C
Gornji Vakuf
Utorak, 23. Aprila 2024.

Od ponedjeljka svi učenici srednjih škola u SBK se vraćaju u školske klupe

Povoljnija epidemiološka situacija napokon je dopustila da se udovolji zahtjevu Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta te da se u školske klupe vrate i svi učenici srednjih škola, saznaje portal Vitez.info.

Naime, na današnjem zasjedanju vanredne sjednice Vlade KSB donesena je odluka kako će se, nakon što je uspostavljena nastava za završne razrede srednjih škola u punom obimu kroz redovni nastavni proces, ista uspostaviti i za ostale razrede srednjih škola, kako bi se školska godina uspješno privela kraju. Ova mjera će se početi primjenjivati od ponedjeljka, 10. maja 2021. godine.

Još jednom su naglašene i donesene odluke kako je potrebno nastaviti sa striktnim provođenjem općih i posebnih mjera koje su trenutno na snazi.

Mjera ograničenog kretanja i maksimalno dopuštenog broja ljudi u zatvorenom i otvorenom prostoru donesena je na način da se po automatizmu usuglasi s Naredbom kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Inspekcijskim organima kantona i pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova naloženo je da intenziviraju rad na terenu u cilju praćenja implementacije važećih mjera i preporuka.

Vitez.info

Zadnje dodano
Povezane vijesti