10.9 C
Gornji Vakuf
Petak, 22. Oktobra 2021.

FOTO: Dječje pozorište ‘Eko Art’ Bugojno odigralo predstavu ‘Svi moji dijelovi’

spot_img

Treći dan Teatarskog festivala BiH FEDRA, 15.07., bio je obilježen predstavom još jednog teatra iz Bugojna. Dječije pozorište Eko Art Bugojno odigralo je predstavu „SVI MOJI DIJELOVI“ u režiji Sanje Krnjajić. Djeca i mladi DP Eko Art iza sebe imaju 13 predstava za djecu, 4 lutkarske, nekoliko koprodukcijskih predstava i projekata za mlade i 10 autorskih projekata mladih. U Eko Art-u trenutno sudjeluje32 djece i mladih u 2 ansambla.

„Svi. Moji. Dijelovi.“ nastaje u nevrijeme, 2020. Kad je život stavljen na čekanje, kad smo osjećaje pohranili u staklenku i čvrsto zatvorili. Do nekog sljedećeg puta kad…

Šta? Šta treba da se desi pa da se otvorimo? I kako će to biti? Uz prasak, kao šampanjac… Ili onako ljigavo i neprimjetno? Hoće li taj dan samo ukliziti među ostale, a da i ne osjetimo?

Mladi glumci i glumice iz Bugojna u ovoj predstavi progovaraju o onome što, kako kažu, nije pristojno. Nije pristojno govoriti o tjeskobi. Niti o depresiji, samoozljeđivanju, mentalnom zdravlju. Bojimo li se da otkrijemo šta to sve u nama čami u nekim dubokim rupama koje smo sami iskopali? Plaši li nas spoznaja svih propuštenih prilika? Da kažemo, da primijetimo, da reagujemo, da pomognemo, da upozorimo, da zaštitimo?

U ovom autorskom projektu igrali su: Ajla Pandžo, Danijela Ivoš i Miran Bečević.

Nakon predstave održan je okrugli sto kojeg je moderirao Senad Milanović, a na kojem je ansambl dobio komentare na svoj rad od strane stručnog žirija i publike.

Četvrtog dana Festivala nas očekuje Teatar Total Visoko sa predstavom „NOĆ BOGOVA“.

Kao i prethodne godine, obavezno je poštivanja svih epidemioloških mjera, kako bi Festival protekao u najboljem redu! Stranice na kojima je moguće pratiti Festival: Facebook;  Instagram

Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
- BH Telcom -
spot_img
Povezane vijesti