0.8 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 25. Aprila 2024.

FOTO: Dječje pozorište ‘Eko Art’ Bugojno odigralo predstavu ‘Svi moji dijelovi’

Treći dan Teatarskog festivala BiH FEDRA, 15.07., bio je obilježen predstavom još jednog teatra iz Bugojna. Dječije pozorište Eko Art Bugojno odigralo je predstavu „SVI MOJI DIJELOVI“ u režiji Sanje Krnjajić. Djeca i mladi DP Eko Art iza sebe imaju 13 predstava za djecu, 4 lutkarske, nekoliko koprodukcijskih predstava i projekata za mlade i 10 autorskih projekata mladih. U Eko Art-u trenutno sudjeluje32 djece i mladih u 2 ansambla.

„Svi. Moji. Dijelovi.“ nastaje u nevrijeme, 2020. Kad je život stavljen na čekanje, kad smo osjećaje pohranili u staklenku i čvrsto zatvorili. Do nekog sljedećeg puta kad…

Šta? Šta treba da se desi pa da se otvorimo? I kako će to biti? Uz prasak, kao šampanjac… Ili onako ljigavo i neprimjetno? Hoće li taj dan samo ukliziti među ostale, a da i ne osjetimo?

Mladi glumci i glumice iz Bugojna u ovoj predstavi progovaraju o onome što, kako kažu, nije pristojno. Nije pristojno govoriti o tjeskobi. Niti o depresiji, samoozljeđivanju, mentalnom zdravlju. Bojimo li se da otkrijemo šta to sve u nama čami u nekim dubokim rupama koje smo sami iskopali? Plaši li nas spoznaja svih propuštenih prilika? Da kažemo, da primijetimo, da reagujemo, da pomognemo, da upozorimo, da zaštitimo?

U ovom autorskom projektu igrali su: Ajla Pandžo, Danijela Ivoš i Miran Bečević.

Nakon predstave održan je okrugli sto kojeg je moderirao Senad Milanović, a na kojem je ansambl dobio komentare na svoj rad od strane stručnog žirija i publike.

Četvrtog dana Festivala nas očekuje Teatar Total Visoko sa predstavom „NOĆ BOGOVA“.

Kao i prethodne godine, obavezno je poštivanja svih epidemioloških mjera, kako bi Festival protekao u najboljem redu! Stranice na kojima je moguće pratiti Festival: Facebook;  Instagram

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti