13.9 C
Gornji Vakuf
Petak, 22. Oktobra 2021.

FOTO: Nastavljena implementacija aktivnosti u sklopu projekta ‘Život iz perspektive mladih’

spot_img

U sklopu projekta „Život iz perspektive mladih“ je realizovana edukacija za mlade pod nazivom „Kako smo naučili da smo različiti“ šro podrazumijeva radionice na temu: kvalitet obrazovanja i uticaj obrazovanja na mlade, uticaj medija na mlade i provjera vjerodostojnosti medijski plasiranih informacija, samopouzdanje kod mladih, nenasilna komunikacija i nenasilno rješenje konflikata, dijalog sa neistomišljenicima, identiteti, rušenje predrasuda i stereotipa. U konačnici, kao produkt ovih radionica i edukacija su volonterske akcije u našem gradu koje su mladi koji su prošli kroz radionice sami osmislili te će ih uskoro realizovati uz pomoć volontera Omladinskog centra.

Edukacija je održana na Rostovu 27. 08.2021. godine i 28.08. 2021. godine, a edukaciju je prošlo 30 mladih osoba iz Bugojna, Gornjeg Vakufa-Uskoplja i Donjeg Vakufa.

Projekat „Život iz perspektive mladih“ realizuje se uz podršku USAID-ovog mirovnog projekta PRO – BUDUĆNOST kojeg provodi CRS u više od 70 lokalnih zajednica. Projekat realizira projekni tim: Ilhana Čusto (koordinatorica projekta), Emina Emma Tasliđan, Eldar Alibegović i Zorana Kunovac.

{s}edukacija1921{/s}

Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
- BH Telcom -
spot_img
Povezane vijesti