2 C
Gornji Vakuf
Subota, 20. Aprila 2024.

VIDEO: Kako je pismo djevojčice iz Srbije rasplakalo Emina iz Gornjeg Vakufa koji se brine o medama Gvidi i Laki

Emin Ljutić iz Gornjeg Vakufa već više od 15 godina brine o dva medvjeda kojima su lovci ubili majku. Nazvao ih je Gvido i Laka, i gotovo cijelu svoju penziju troši na njih i ne bi ih dao ni za šta na ovom svijetu. Ovog dobrog diva resplakala je jedna sedmogodišnja djevojčica iz Srbije svojim pismom.

– Dragi Emine, nadamo se da ste dobili i prošlo pismo. Nadam se da ste dobro, kao i mede i ostali ljubimci. Kada budem u prilici, poslat ću vam poneki prilog. Želim vam od srca sve najbolje. Puno mi pozdravite mede, u zdravlju bili i svako vam dobro želim. U kartonu je poklon o pet eura, Maja iz Aranđelovca – napisala je djevojčica.

Emin priča da mu je ovo prvi novčani prilog za ovih 15 godina koliko brine o medama.

– To mi je jedina donacija koja mi je došla od kada držim medvjede. Ja sam dva dana plakao. Da se ona sjeti iz Srbije mene, to mi je prva i jedina donacija, pet eura u kartonu. To ne može čovjek shvatiti. Rekao sam da ih neću nikada potrošiti, kada bi mi trebalo za lijekova, ne diram – ispričao je emotivno Emin u razgovoru sa videonovinarom Srećkom Stipovićem.

Emin ljeti kupa svoje mede, zimi brine o njima i daje im raznovrsnu hranu, tako da su Laka i Gvidom odličnog zdravlja. Kaže kako ne može reći kojeg više voli, da ih obojicu isto voli, jer oni su braća.

Dodaje kako se spremio koliko-toliko i za predstojeću zimu, kupio im je kukuruza, a komšija Hajro mu donese jabuka za mede.

– Ovog ljeta su bile velike vrućine, pa sam ih neprestano kupao. Davao sam im lakšu hranu, voća, a najviše zelene divakinje, razgali ljuta divakinja – priča Emin.

Viteskiportal.com

Zadnje dodano
Povezane vijesti