11.6 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 25. Aprila 2024.

VIDEO: Slogin poker za vikend iz snova

S obzirom da sportske tekstove niko ne čita, a tamo uvijek bude neka pozitivna priča, današnji izvještaj sa sportskih borilišta gornjevakufskih kolektiva počinjemo sa kockarskim naslovom, čisto da privučemo pažnju. A u kocki četiri iste karte znače da je poker. Porodica Sloga je ovog vikenda imala upravo četiri iste karte. Četiri veličanstvene pobjede!

Prvo su nogometaši Sloge slavili pobjedu na gostovanju u Livnu od 0:2. Strijelci su bili Vladimir Grubeša i Armin Abazović. Ovom pobjedom Sloga je jesenju polusezonu u Drugoj ligi FBiH – grupa Jug okončala sa trećem mjestu sa 26 bodova. Ispred Sloge su Klis sa 29 bodova i Čapljina sa 34 boda. Ipak kruna ove polusezone je bio plasman u osminu finala KUP-a BiH gdje je na Košutama gostovao mostarski Velež.

Subota je nastavljena sa futsalom, tačnije MNK Slogom koja je slavila pobjedu na domaćem parketu protiv MNK Bosna Kompred rezultatom 9:3. Zvuči pomalo nestvarno, ali Sloga od pet utakmica ima samo jedan poraz i četiri pobjede, te dijeli prvo mjesto sa ekipom Mostar SG koja je bez poraza, ali i sa utakmicom manje. Strijelci za Slogu u utakmici sa Kompredom bili su: Zukan 3x, Milanović 2x, Petak, Kovač, Hodžić i Latić.

Subota večer je bila rezervisana za veliki comeback MRK Sloga, a on je režiran od strane Edina Hadžiabdića koji je ekipu preuzeo tek u četvrtak. Rukometaši Sloge imaju užasnu sezonu sa samo jednom pobjedom do subote, a u subotu je pala Vogošća, jedna od najboljih ekipa u ligi. Koliko je ova pobjeda značila treneru i igračima najbolje govore i suze na kraju susreta. Sloga – Vogošća 31:27.

Šlag na tortu uvijek dolazi na kraju, a Slogin šlag su briljantne rukometašice. One su u susretu protiv Goražda koje im je direktni protivnik za plasman u Premijer ligu odigrale jednu od najboljih utakmica u historiji kluba i sasvim zasluženo slavile pobjedu 37:28.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti