9.7 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 28. Marta 2024.

VIDEO: Rapsodija gornjevakufskih djevojčica

Pravi je užitak gledati Ženski rukometni klub Sloga iz Gornjeg Vakufa, ekipu koja predstavlja sve ono što sportu treba. U novinarskoj terminologiji se obično kaže „ekipa koja ima spoj mladosti i iskustva“, a za ekipu Sloge bih rekao „ekipa koja ima spoj mladosti i mladosti“. To je ekipa čiju igru nose Ema Jareb, Dalila Abazović, Zahida Zajmović, Naida Milanović, Negra Karamustafić, sve redom maloljetkinje izdanci Slogine škole rukometa a nadopunjuju ih još mlađe djevojčice Sajra Vele, Iman Imamović, Ema Dadić, Esma Pokvić, Šejla Kasumović, Amina Delić i Sarah Hadžiabulić.

Slobodno se može kazati da Sloga ima dvije podjednako dobre postave koje naprosto izluđuju protivnike. Ovaj put igračice Živinica nisu znale šta ih je snašlo. Na kraju su kući poslane košarkaškim rezultatom 48:26.

Najefikasnija u redovima Sloge bila je Sarah Hadžiabulić sa jedanaest golova, i nešto manje od četrdeset minuta na parketu. Uz to treba dodati da igra na poziciji lijevog krila. Ovo čudo od djeteta toliko efikasno realizuje i svaku polupriliku da se nekad stiče dojam da je postigla više pogodaka nego što je imala šuteva.

Deset golova je dala Ema Dadić, šest Larisa Burko, po pet Zahida Zajmović i Amina Delić, četiri Šejla Kasumović, tri Ema Jareb, dva Esma Pokvić, a po jedan Dalila Abazović i Iman Imamović.

Do kraja polusezone Slogi preostaje gostovanje u Cazinu. U dosadašnjem dijelu sezone igračice Fuda Mahmutovića imaju samo jedan poraz. To je onaj na gostovanju u Jablanici, koji se jednostavno morao desiti, kada je sudbina bila jača od svake igre.

Ove djevojčice rukomet vole iskreno i igraju srčano. Sigurno je da će sa svojim trenerima odraditi dobre zimske pripreme te u nastavku sezone nastaviti sa pobjedničkim igrama i zasluženo izboriti plasman Premijer ligu. Gornji Vakuf čeka najljepše premijerligašice!

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti