15 C
Gornji Vakuf
Utorak, 05. Jula 2022.

MUP SBK objavio više detalja o nesreći u kojoj su živote izgubili dva maloljetnika i jedan 24-godišnjak

U bugojanskom naselju Čaušlije sinoć je došlo do teške saobraćajne nesreće, a život su izgubile tri osobe.

– Oko 22 sata na magistralnom putu u mjestu Čaušlije, općina Bugojno, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke Volkswagen Golf II, kojim je upravljao maloljetnik (2004.) i putničko motorno vozilo marke Fiat Punto, kojim je upravljao A.Đ. rođen 1963. godine iz Jablanice.

U ovoj nesreći vozač vozila Golf i njegov suvozač Z.B. rođen 2003. godine zadobili su tjelesne povrede, dok su putnici u vozilu E.Dž. rođen 1997. godine i dva maloljetnika (rođeni 2004. godine), svi iz Donjeg Vakufa, smrtno stradali na licu mjesta – saopćeno je iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Naglašeno je da u saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a izvršili su uviđajne radnje, te poduzimaju i druge aktivnosti u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi navedene nesreće.

– Naređena je obdukcija, a od vozača su uzeti uzorci krvi kako bi se utvrdilo jesu li bili pod utjecajem alkohola. Dežurni tužilac je prisustvovao uviđaju nakon kojeg će se više znati o uzrocima nesreće – kazao je za portal “Avaza” Hasan Hodžić, portparol MUP-a Srednjobosanskog kantona.

U trenutku sudara, trojica nastradalih mladića nalazila su se na zadnjem sjedištu Golfa.

Kako saznajemo, povrijeđeni vozač Golfa i njegov suvozač prevezeni su u bolnicu u Bugojnu, ali se još ne zna stepen povreda.

Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
spot_img
Povezane vijesti